Kremne pene | Top Medicus

Izkoristite brezplačno poštnino ob nakupu nad 50€.

Kremne pene

Učinkovita nega kože. Znanstveno dokazana učinkovitost.

V lekarnah, drogerijah in supermarketih je na izbiro na stotine različnih krem. Mnoge od njih vsebuje predvsem maščobo. Mastni film na koži lahko ovira naravne funkcije kože in pri uporabi na nogah poveča nevarnost zdrsa ali celo padca. Poleg tega se zaradi mastnega filma na koži takoj po nanosu ne morete obleči.

Kremne pene na osnovi BarrioExpert tehnologije so moderna oblika nege kože. Prepričajo s svojo lahko in prijetno, enostavno in enakomerno porazdeljivo teksturo ter hitro in popolno vpojnostjo v kožo. Poleg tega so izjemno izdatne: kremne pene so bistveno bolj izdatne kot primerljive kreme in losjoni.

Zakaj so kremne pene Allpresan tako posebne

Kremna pena je izjemno prijetna za nanašanje, izvrstno in enakomerno se porazdeli po koži, odlikuje pa jo tudi izjemna izdatnost. Kremne pene na osnovi BarrioExpert tehnologije odlikuje lastnost, da na koži tvorijo zaščitno mrežo, ki omogoča dihanje kože. Ta zaščitna mreža posnema načelo delovanja sodobnih tkanin: ne povzroča zastoja toplote in vlage.

Kožo tako zaščitijo pred zunanjimi vplivi, npr. pred vlago in znojem, pri čemer pa ne vplivajo na naravne funkcije kože. Hkrati pa skrbno izbrane dragocene sestavine negujejo kožo in rešujejo težave. Tako je naravna zaščitna funkcija kože okrepljena. Obnovljena kožna pregrada kožo ščiti pred vrinjanjem  bakterij in povzročiteljev glivične okužbe v kožo.

Prednosti BarrioExpert tehnologije

  • Združuje prednosti z lipidi bogatih emulzij z lahko teksturo in preprostim nanašanjem pene.
  • Na koži tvori zaščitno mrežo, ki omogoča dihanje kože.
  • Je bistveno bolj izdatna kot primerljiva emulzija.

Prednosti za vas kot uporabnico/uporabnika

  • Izjemno prijetno nanašanje, brez neprijetnega mastnega filma ob hkratni bogati negi in občutno boljši oskrbi kože z lipidi in vlago.
  • Varčna poraba – majhna količina pene je dovolj za veliko površino kože.


BarrioExpert LIPO2 Skin-Repair-Tehnologija

Logo der BarrioExpert LIPO2 Haut-Repair-Technologie: Hautpflege und Fußpflege mit hautverwandten Lipiden.Inovativna zaščita kože s popravljanjem in obnavljanjem kožne pregrade: na osnovi BarrioExpert tehnologije in njenih znanih prednosti je bila razvita BarrioExpert LIPO2 Skin-Repair-tehnologija.

Koži sorodni (biokompatibilni) lipidi, ki jih vsebuje, imajo podobne strukturne lastnosti kot lipidi v koži.
Razporedijo se kot naravni barierni lipidi v značilne, zelo kompaktne dvojne lege. Rezultat je, da se natančno kot ustrezni deli sestavljanke vgradijo v vrzeli lipidnega filma suhe kože. To potrjujejo študije z različnimi lipidnimi kremnimi penami Allpresan in Allpremed.

 

Prednosti BarrioExpert LIPO2 Skin-Repair-tehnologije:

  • Hitro popravljanje poškodovane kožne bariere – v samo 4 tednih.
  • Spodbujanje koži lastne regeneracije.
  • Vnovična vzpostavitev naravne zaščitne funkcije kože.

Znanstvene študije potrjujejo:

S kremnimi penami na osnovi BarrioExpert LIPO2 Skin-Repair-tehnologije se lahko zdrava kožna pregrada ponovno vzpostavi v 4 tednih.

Zakaj je vnovična izgradnja lipidnega filma tako zelo pomembna?

Z natančnim zapiranjem vrzeli v lipidnem filmu kožne pregrade se le-ta vnovič vzpostavi. Tako lahko kožna pregrada hitro spet opravlja svojo naravno zaščitno funkcijo.

Ali vnovična izgradnja lipidnega filma zadošča za regeneracijo kožne bariere?

Hitro popravljanje kožne bariere je pomemben temelj reševanja trajnega reševanja težav s kožo. Die schnelle Reparatur der Hautbarriere ist wichtiger Grundstein, um Hautprobleme nachhaltig zu lösen. Poleg tega je spodbujanje je spodbujanje koži lastne regeneracije nujno za trajni rezultat nege. Za naše lipidne kremne pene na osnovi BarrioExpert LIPO2 Skin-Repair-tehnologije so znanstvene študije pokazale, da uporaba naših lipidnih krem spodbuja koži lastno regeneracijo.

Izjemnega pomena je tudi oskrba kože z vlago, da se izravna pomanjkanje vlage v suhi koži.  Vlažilni faktorji nadomestijo izgubljeno vlago. Zato naši izdelki vsebujejo poleg koži sorodnih lipidov tudi fiziološke vlažilne faktorje, saj natančno taka kombinacija izboljša navlaženost kože in zmanjša izgubo vlage.

Kakšne naloge imajo fiziološki vlažilni faktorji?

Fiziološki vlažilni faktorji podpirajo in izboljšajo naravno sposobnost kože za vezavo vlage.

Prednosti edinstvene galenike

Kremna pena je naša specialnost – že od leta 1998. Na voljo je neskončno krem za nego kože in stopal, a skoraj vse imajo skupno slabo

Naše kremne pene, ki omogočajo dihanje kože, se izjemno hitro vpijejo v kožo. Ne le, da so brez primere nežne za uporabo, so tudi veliko izdatnejše od primerljivih emulzij in krem. Tako hkrati nudijo zaščito, bogato nego in izvrstni komfort uporabe – pri čemer ne ovirajo naravnih funkcij kože.st: na koži tvorijo mastni film, ki ga pogosto čutimo kot neprijetnega in skoraj neizogibne so mastne sledi na tkaninah. Tudi nevarnost zdrsa je večja, ko jih nanašamo na stopala.

Hitro se vpijejo – brez mastnega filma!

Osnova vseh naših kremnih pen je BarrioExpert tehnologija: emulzije, bogate z oljem in vodo, se zmešajo s potisnim sredstvom. Ob izhodu iz doze potisno sredstvo nemudoma izhlapi. Ob tem se prvotno z vodo bogata emulzija spremeni v kremno peno, bogato z lipidi, ki se izjemno hitro vpije v kožo in jo intenzivno neguje. Na koži nastane prijetne zaščitna mreža, ki omogoča dihanje kože, a je ne prekrije z mastnim filmom: ohranja naravne zaščitne funkcije kože.

Izjemna izdatnost

Zahvaljujoč enormnemu površinskemu povečanju pri nastanku kremne pene lahko z majhno količino prvotne emulzije negujemo veliko površino kože. Tako je kremna pena bistveno izdatnejša kot primerljiva emulzija. Prepričajte se sami!

Pravilno ravnanje z dozo kremne pene

1. Doza pred uporabo

Pred uporabo so v dozi 3 faze: na dnu je emulzija, nad njo tekoči del potisnega sredstva in na vrhu plinasti del potisnega sredstva.

2. Najprej dozo dobro pretresite …

Med stresanjem se premešata tekoče potisno sredstvo in emulzija.

3. … nato jo med iztiskanjem pene držite pokončno!

Ob pritisku na pršilno glavo potisne plinasti del potisnega sredstva mešanico po cevki iz doze. Na prostem se potisno sredstvo v emulziji nemudoma razširi: nastane kremna pena.

Napačno ravnanje

Če dozo držite z razpršilno glavo navzdol, štrli odprti del cevke v plinasti del potisnega sredstva in ob odpiranju ventila pride iz doze samo potisno sredstvo.

Leksikon sestavin: kaj kako deluje?

Osnova naših kremnih pen je inovativna BarrioExpert tehnologija. Kremne pene po nanosu na kožo tvorijo zaščitno mrežo, ki omogoča dihanje kože, ščiti kožo pred zunanjimi vplivi in krepi kožno bariero, hkrati pa ohranja naravne funkcije kože. Katere sestavine so v naših izdelkih, so navedene pri vsakem izdelku.

Toda kaj pravzaprav zmorejo posamične sestavine?
V spodnjem leksikonu sestavin izveste, kakšne učinke ima katera učinkovina in kako lahko pomaga vaši koži.

A

Alcohol denat.

Denaturirani alkohol se v kozmetičnih pripravkih uporablja kot topilo. sche Zubereitungen genutzt.

Alantoin

Alantoin je produkt presnove beljakovin, ki ga najdemo pri sesalcih in rastlinah. Gladi kožo in jo m pomirja. Alantoin zviša sposobnost kože za zadrževanje vlage v epidermisu.

Aloe Barbadensis ekstrakt

Listi te rastline, večinoma imenovane Aloe vera, vsebujejo veliko gela z minerali. Ta gel je vir vitaminov, aminokislin in sekundarnih rastlinskih snovi. Ekstrakt vlaži kožo in ohranja vlago.

Aqua

Aqua je latinsko ime za vodo, ki se v kozmetiki uporablja kot topilo za vodotopne substance.

B

Bambusa Arundinacea ekstrakt

Ekstrakt iz vej bambusa deluje na kožo negovalno. Drobci bambusa se lahko uporabljajo za učinkovit piling, ki ga koža dobro prenaša. e

Benzojska kislina/Natrijev benzoat

Benzojsko kislino in njeno natrijevo sol so prvotno pridobivali iz smole neke indonezijske vrste dreves, danes pa jo lahko pridobivajo tudi sintetično. Snov deluje kot konzervans.

Biokompatibilni lipidi

Mešanica lipidov iz ceramidov in lecitinov, iz katerih so zgrajene lamelarne strukture in se zato dobro vgradijo v kožno bariero, krepi kožno pregrado. Lipidi nadomestijo pomanjkanje lipidov v koži, kar je značilno za šibko delovanje kožne pregrade. Na tak način se popravi kožna pregrada, hkrati pa dosežemo trajno regeneracijo kožne bariere.

Biotin

Vodotopni vitamin iz kompleksa vitamina B se imenuje tudi vitamin B7 ali vitamin H. Pomembno vlogo ima v presnovi. Veliko ga je v kvasu, jajčnem rumenjaku, jetrih, špinači in pšeničnih kalčkih. Biotin krepi kožo, lase in nohte.

Butan

Butan se od prepovedi CFC (Fluorokloroogljikovodik, ki je prispeval k uničenju ozonskega plašča) uporablja kot okolju prijazno potisno sredstvo.

Butyrospermum Parkii maslo

Sheabutter ali karitejevo maslo pridobivajo iz karitejevega drevesa, ki sodi v družino Sapotaceae. Karitejevo maslo deluje negovalno in pripomore k bolj voljni in mehki koži.

C

C 12-13 Alkyl Lactate

Multifunkcijski emoliens z lastnostjo, da povratno masti.

Caprylic/Capric Triglyceride

Olje iz prečiščenih maščobnih kislin kokosovega olja. Je zelo obstojno, koža ga izvrstno prenaša in na koži se ne sveti. Kožo naredi voljno in mehko, uporablja se kot topilo. Znano je tudi kot nevtralno olje.

Capryloyl Glycine

Zmanjša površinsko napetost kozmetičnih sredstev in pripomore k enakomerni porazdelitvi pri uporabi. Snov ima čistilne lastnosti.

Cetearyl Alcohol

Mešanica cetil alkohola in stearilalkohola se pridobiva z redukcijo ustreznih maščobnih kislin. Cetilstearilalkohol daje koži voljnost, deluje kot emulgator, stabilizator emulzij in uravnava viskoznost.

Cetil Alcohol

Ta alkohol ni topen v vodi; kožo naredi voljno in mehko; deluje kot emulgator oz. stabilizirator emulzij.

CI (CI 19140, CI 15985)

CI = Color Index, kozmetično barvilo

Citronska kislina

Citronska kislina je ena od najbolj razširjenih kislin v rastlinskem kraljestvu in se kot presnovi produkt pojavlja v vseh organizmih. Limonin sok vsebuje od 5 do 7 % citronske kisline. Najdemo jo tudi v drugem sadju, v iglavcih, glivah, listih tobaka, v vinu in celo v mleku. Citronska kislina deluje kot pufer in tvori komplekse.

Citronellyl Methylcrotonate

Ta snov maskira vonj.

Cocamidopropyl Betaine

S pomočjo tega tenzida lahko med seboj zmešamo dve tekočini, ki se sicer ne mešata, na primer olje in vodo. Poleg tega deluje čistilno in kot ojačevalec pene.

Coco Glucoside

To nežno pomožno snov pridobivajo iz sladkornega trsa, izdelana je torej iz naravnih surovin. Je tenzid, ki ga koža dobro prenaša, in deluje kot penilec.

Cyclomethicone

Silikonsko olje je sintetični polimer, ki zavzema vmesno mesto me anorganskimi in organskimi spojinami. Silikoni imajo edinstven spekter lastnosti, ki jih nima nobena druga naravna snov. Silikonsko olje koža dobro prenaša, v vodnem krogu pa je težko razgradljiva. Med drugim naredi kožo bolj voljno in izboljša njeno sposobnost za zadrževanje vlage.

D

Decyl Oleate

Decilni ester oleinske kisline je spojina, ki jo koža dobro prenaša. Kožo naredi voljno in gladko.

Dicaprylyl Ether

Ta snov se uporablja kot topilo.

Dimethicone

Silikonsko olje, ki ga koža dobro prenaša in ne ovira dihanja kože. Kožo naredi voljno in mehko.

Dragocena naravna olja

Naravna olja, kot so avokadovo, jojobino in oljčno olje, razvajajo telo in duha. Rastlinska olja so bogata z vitamini, esencialnimi maščobnimi kislinami, fitosterini, lecitini in so zato dobra podlaga za vrhunsko kozmetiko. Imajo antioksidantne in anti-aging lastnosti. Za suho kožo.

E

Ekstrakt alg

Ekstrakti iz alg vežejo vlago in delujejo regenerativno  z vsebovanimi mineralnimi snovmi, vitamini, aminokislinami, elementi v sledeh in proteini. V naših izdelkih uporabljeni ekstrakt iz alg je pridobljen iz rdeče palmarie in modrih alg.

Ethylhexylglycerin

Snov deluje negovalno na kožo, kožo ohranja v dobrem stanju.

F

Farnesol

To je brezbarvna, tekoča snov z vonjem po šmarnicah. Farnesol je v številnih eteričnih oljih. deluje predvsem kot deodorant.

G

Geraniol

Ta brezbarvna do rahlo rumenkasta, tekoča snov je sestavina številnih eteričnih olj. Geraniol je dišava.

Glycerin

Ta snov brez vonja in brez barve, ki veže vlago, se skriva kot osnovna struktura v vseh maščobah. Glicerin pridobivajo sintetično ali naravno iz rastlin. V kozmetičnih pripravkih se uporablja predvsem zaradi svojega vlažilnega učinka.

Glyceryl Stearate (SE)

Gre za spojino z glicerinom, ki naredi kožo voljno in mehko, deluje kot emulgator.

H

Hamamelis Virginiana Leaf Extract

Virginijski nepozebnik iz družine Hamamelidaceae je grmasto rastoča drevnina. Iz skorje, listov in vej pridobivajo destilat in ekstrakt, iz cvetov pa nepozebnikovo vodo. Kot kozmetična sestavina deluje med drugim adstringentno, blažilno in negovalno  na kožo.

I

Isopropyl Myristate

Ta oljna substanca deluje vezilno, kožo neguje in jo naredi voljno in mehko.

Isopropyl Palmitate

Koži prijazna v olju topna komponenta, ki povratno masti kožo in jo neguje; kožo naredi mehko in voljno.

K

Klotrimazol

Ta učinkovina se uporablja v različnih pripravkih proti glivičnih okužbam kože, na primer proti glivicam na stopalih.

Kompleks za aktivno zaščito kože

Kompleks za aktivno zaščito kože, ki ga  sestavljata Teflose® in BioEcolia®, skrbi za fizikalni zaščitni film na koži in tako zavira poselitev površine kože  z neželenimi in/ali patogenimi bakterijami.

Kompleks učinkovin iz granatnega jabolka

Ekstrakti iz semen in lupine so dragocenost med olji. Imajo izjemno visoke antioksidantne lastnosti in ščitijo kožo pred škodljivimi prostimi radikali. Spodbujajo celično proliferacijo (novo tvorbo celic), zvišajo elastičnost kože in pospešujejo regeneracijo tkiv. Za suho, zahtevno, zrelo kožo.

Koži sorodni (biokompatibilni) lipidi

Koži sorodni lipidi, kot so ceramidi in skvalan, ščitijo in negujejo kožo. Skvalan naredi kožo vojno in mehko ter jo povratno masti.

L

Lactic Acid / Sodium Lactate

Mlečna kislina se v človeškem telesu pojavlja na najrazličnejše načine, na primer v znoju, krvi, mišičnem serumu, ledvicah in žolču. Na splošno jo dobro prenašamo, deluje kot pufer, vlaži in neguje kožo. Natrijev laktat kaže enak spekter delovanja.

Limonene

Limonen je brezbarvna tekočina z vonjem po citrusih iz skupine terpenov. Je sestavina številnih eteričnih olj.

Linalool

Brezbarvna, tekoča, sveže dišeča snov iz skupine monoterpenov je naravna sestavina aromatičnih rastlin. Linalool deluje kot deodorant.

LIPO² Skin-Repair-tehnologija

Kako natančno deluje LIPO2 Skin-Repair-tehnologija, si oglejte na začetku te strani.

M

Madecassoside

Madecassoside je aktivna učinkovina iz tigrove trave Gotu Kole (Centella asiatica), ki jo odlikujejo protivnetne in za kožo pomirjujoče lastnosti, izboljša tudi delovanje kože.

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil

Olje čajevca pridobivajo iz vršičkov in listov avstralskega čajevca iz družine mirtovk. Avstralski staroselci olje čajevca že od nekdaj uporabljajo v številne zdravilne namene. Olje čajevca vsebuje okoli 100 susbtanc in pripomore k zaviranju rasti mikroorganizmov na koži.

Menthol

Na sobni temperaturi je brezbarvna, kristalinična trdna snov z vonjem po poprovi meti. Pogosto ga pridobivajo z izolacijo iz rastlin, večinoma iz olja poprove mete, ki snov sprosti s preprostim zamrzovanjem. Deluje osvežujoče, uporablja se tudi za prikrivanje vonja.

Mleko in med

Ekstrakti iz naravnega čebeljega medu gladijo kožo, jo dolgotrajno vlažijo in revitalizirajo. Aminokisline, peptidi in proteini iz mleka z vlažilnimi in hranilnimi lastnostmi izboljšajo elastičnost kože.

N

Naravni vlažilni faktorji

Navlaženost kože uravnavajo naravni vlažilni faktorji (Natural Moistutizing Factors / NMF), kot so glicerin, organske kisline in sečnina.

O

Octyldodecanol

Snov koža dobro prenaša; kožo naredi voljno.

Oenothera Biennis Oil

Mastno olje iz semen svetlina je že od nekdaj znano v ljudskem zdravilstvu. Vsebuje izjemno veliko linolne in gama linolne kisline. Svetlinovo olje pomaga pri regeneraciji kože, kožo zgladi in pozitivno vpliva na vnetne procese.

Olea Europaea Fruit Oil Unsaponifiables

Neumiljive sestavine oljčnega olja so bogate s skvalanom, poleg tega vsebujejo tokoferol. Kožo naredijo voljno in gladko.

P

Palm Glycerides

Ta snov naredi kožo voljno in gladko, hkrati pa lahko deluje kot emulgator.

Palmaria Palmata Extract

Gre za rdeče alge, ki izvirajo iz Atlantskega ocena in Sredozemlja. Ekstrakt je bogat z vitamini B1, B2 (riboflavin), B3 in B12. Snov lahko pospeši rast las in nohtov ter spodbuja sintezo tkiv.

Panthenol

Pantenol, znan tudi kot Provitamin B5, kožo pomirja, neguje, vlaži in podpira procese celjenja ran.

Parabeni (Methyl-, Ethyl-, Propylparabene)

Parabeni zavirajo razvoj mikroorganizmov v kozmetičnih sredstvih.

Persea Gratissima Oil

Avokadovo olje pridobivajo iz plodov drevesa avokado, ki izvira iz Mehike (družina lovorikovci). Bogato je z vitamini in minerali, kožo naredi voljno in gladko.

Phenoxyethanol

Zavira razvoj mikroorganizmov v kozmetičnih sredstvih.

Piroctone Olamine

Pirocton-Olamin poleg antimikotičnega delovanja proti dermatofitom, kvasovkam in plesnim deluje tudi antimikrobno proti bakterijam, Učinkovina je primerna za uporabo v izdelkih proti glivičnim okužbam kože in nohtov.

Potassium Lauroyl Wheat Amino Acids

S pomočje te snovi lahko med seboj zmešamo dve tekočini, ki se sicer ne mešata, na primer olje in voda.

Propane

Propan se od prepovedi CFC (Fluorokloroogljikovodik, ki je prispeval k uničenju ozonskega plašča) uporablja kot okolju prijazno potisno sredstvo.

Propylene Glycol

Propilenglikol je bistra, brezbarvna tekočina, ki je skoraj brez vonja. Veže lahko vlago iz okolja. Sodi med alkanole, ki so pridboljeni iz alkanov (nasičenih ogljikovodikov). Koža propilenglikol dobro prenaša; kožo vlaži in neguje; uravnava viskoznost in se uporablja kot topilo.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Mandljevec iz družine rožnic gojijo že več kot 4000 let, predvsem v ZDA, v Sredozemlju in Prednji Aziji. Mandljevo olje, ki ga koža odlično prenaša, pridobivajo iz koščic njegoviih koščičastih plodov. Olje se dobro vpije v kožo; kožo naredi voljno in negovano.

Punica Granatum Pericarp Extract

Esktrakt pridobivajo iz perikarpa, torej iz lupine granatnega jabolka.

Punica Granatum Seed Oil

Olje z značilnim vonjem pridobivajo s hladnim stiskanjem iz semen granatnega jabolka. To olje je bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami in ima antioksidantne lastnosti.

Q

Quercus Robur Extract

Ekstrakt iz skorje nemškega hrasta (družina bukovk). Vsebovani tanini delujejo adstringentno. Ekstrakt hrastove skorje se uporablja med drugim za zaviranje znojenja.

R

Retinol

Retinol, znan tudi kot vitamin A, je v maščobah topen, esencialni (življenjsko pomemben) vitamin. Njegova predstopnja je betakaroten. Neguje kožo. Izdelki z retinolom morajo zaradi omejenosti trajanja vsebovati antioksidante in zaščito pred svetlobo.

Retinol/Sodium Ascorbat/Tocopherol

Ta vitaminski kompleks lahko izboljša naravne funkcije kože, na primer keratinizacijo in epitelizacijo kože ter pripomorejo k enakomernejšemu videzu kože.

S

Saccharide Isomerate

To je vlažilna snov, pridobljena iz naravnega sladkorja. S keratinom v koži (rožena snov) tvori naravno vez in pri tem prenaša sposobnost zadrževanja vlage na vrhnji sloj kože. Snov imenujejo tudi “magnet za vlago”.

Salvia Officinalis Extract

Žajbelj (družina ustnatice) je stara, preizkušena zdravilna rastlina, katere vsi deli so zelo aromatični. Ekstrakt žajbljevih listov med drugim zavira znojenje in deluje kot deodorant.

Silver

Iz elementarnega srebra pridobljeni najmanjši delci srebra (srebrovi ioni). Delujejo proti glivam in bakterijam. Posledično negovalni izdelki, ki vsebujejo srebro, kažejo antimikrobno delovanje in ščitijo pred infekcijami.

Simmondsia Chinensis Oil

Jojoba je vednozeleni grm in edina vrsta iz družine Simmondsiaceae. Raste v polpščavah in puščavah ameriške celine. Iz orehov tega grma pridobivajo rastlinsko olje, ki je zelo obstojno in zaradi velike podobnosti z maščobo naše kože izvrsten negovalni izdelek. Jojobino olje naredi kožo voljno, deluje negovalno in uravnava viskoznost.

Sodium Chloride

Natrijev klorid, znan kot kuhinjska sol, lahko uravnava viskoznost v kozmetičnih formulacija.

Sodium Cocoyl Isethionate

Zmanjša površinsko napetost kozmetičnih sredstev in pripomore k enakomerni porazdelitvi pri nanašanju le-teh.

Sodium Hyaluronate

Hialuronska kislina je pri negi kože malodane neizogibna. Veže se z roženo plastjo in tako tvori mrežo, ki kopiči vlago. Zapolni gubice, koža je videti gladka.

Sodium Hydroxide

Natrijev hidroksid stabilizira pH-vrednosti kozmetičnih sredstev.

Sodium Laureth Sulfate

Snov zmanjša površinsko napetost kozmetičnih sredstev in s tem spodbuja enakomerno porazdelitev izdelkov na koži.

Sodium Lauroyl Sarcosinate

Snov zmanjša površinsko napetost kozmetičnih sredstev in s tem pripomore k enakomerni porazdelitvi izdelka. Poleg tega pospešuje tvorbo fino porazdeljenih mešanic tekočin, ki se sicer ne bi mešale(emulzij), saj spremeni njihovo površinsko napetost.

Sodium Levulinate

Ta snov je primerna kot negovalna komponenta za kozmetične pripravke.

Sorbitol

Prvotno so sorbitol pridobivali iz plodov navadne jerebike. Danes ga pridobivajo iz koruznega in pšeničnega škroba. Snov, ki jo koža zelo dobro prenaša, deluje higroskopično, lahko torej veže vodo nase. Sorbitol kožo vlaži, neguje in jo naredi mehko.

Spirulina Maxima Extract

Gre za ekstrakt iz modrih alg, ki je bogat z aminokislinami, betakarotenom, določenimi vitamin (B9, B12, E) in mineralnimi snovmi. Ekstrakt gladi, pomeni, da zmanjša grobost in izravna nepravilnosti na površini kože. Spirulina tudi spodbuja sintezo kolagena.

Squalan

Iz oljčnega olja pridobljen skvalan skrbi za naravno navlaženost kože in povratno masti. Pomiri in zgladi suho kožo.

Stearic Acid

Stearinska kislina je maščobna kislina, ki jo koža dobro prenaša. Pridobivajo jo iz rastlinskih in živalskih olj in maščob. V kozmetičnih preparatih se uporablja zaradi svoje lastnosti, da povratno masti kožo.

T

Tetrasodium EDTA

Vpliva na stabilnost in/ali videz kozmetičnih izdelkov.

Tocopherol / Tocopheryl Acetate

Bolj je znan kot vitamin E. Ta antioksidant najdemo predvsem v žitih, oreščkih, semenih in rastlinskih vrstah olja, zlasti v olju iz kalčkov in kakovostnem hladno stiskanem jedilnem olju. Danes ga pridobivajo tudi sintetično. Tokoferol neguje kožo in jo vlaži. Vitamin E acetat (tokoferil acetat) je stabilnejša oblika tokoferola.  Ima prav tako negovalne učinke in je antioksidant.

Triclosan

Gre za kemično snov, ki zavira rast bakterij.

Triticum Vulgare Gluten Extract

Gre za rastlinski koktajl iz ceramidov, fitosterolov, gliceridov, gliceridinov in vitaminov, ki pripomore k zvišanju vlage v koži in stabilizira barierno funkcijo kože.

U

Undecyl Alcohol / Undecylenamide DEA

Ta derivat undecilne kisline deluje antimikrobno in antimikotično.

Urea

Urea je zadnja leta postala ena od najpomembnejših učinkovin v izdelkih za nego kože. Snov, ki jo koža zelo dobro prenaša, je sestavina naravnih vlažilnih faktorjev (NVF). Ne povzroča alergij.
5 % uree deluje vlažilno in ohranja kožo voljno.
10 % uree intenzivno vlaži in krepi barierno funkcijo kože.
15 % uree deluje keratolitično in izboljša regeneracijsko sposobnost kože.

Urea/Glycerin/Oenothera Biennis Oil

Ta hidro-lipidni kompleks uravnoteži vsebnost vlage in lipidov v koži, stabilizira kožno bariero in zmanjšuje poroženevanje.

V

Vitis Vinifera Seed Oil

Olje iz grozdnih pešk sodi med dragocena domača olja. Deluje antioksidantno, neguje kožo in daje prijeten občutek na koži.

X

Xanthan Gum

Tekočim pripravkom daje konsistenco gela.