Antioksidant RESVERATROL FORTE, 30 kapsul

Resveratrol Forte je prehransko dopolnilo z močnim antioksidantom, ki nevtralizira proste radikale. 

26

Opis

Kaj so prosti radikali? 

Naše telo je sestavljeno iz molekul. Molekule sestavljajo atomi, ki jih obkrožajo elektroni. Ti elektroni se naravno pojavljajo v parih. Če molekula dobi elektron, ima neparni elektron, take molekule pa imenujemo prosti radikali. Prosti radikali nastajajo kot posledica čezmernega izpostavljanja UV-žarkom, zaradi onesnaženosti, kajenja …

Molekula z dodatnim elektronom ni stabilna. Za vnovično pridobitev stabilnosti prosti radikalo poskuša pridobiti drug elektron. Tukaj se vključijo antioksidanti, ki so naravno v našem telesu. Antioksidanti lahko namreč te proste radikale oskrbijo z manjkajočim elektronom. A če je v telesu preveč prostih radikalov, so lahko naše zaloge antioksidantov premajhne. To pa pomeni, da je treba vnesti dodatne antioksidante.

Preveč prostih radikalov v telesu namreč poškoduje tkiva in organe kot rja kovine.

Kaj je resveratrol in kako deluje? 

Resveratrol v Resveratrol Forte je pridobljen iz rastline japonski dresnik, ki jo gojijo v Aziji. Resveratrol Forte vsebuje tudi vitamin C, ki ima antioksidantno vlogo in pripomore k zaščiti celic pred oksidativnim stresom. 

AKTIVNI UČINKOVINI:

  • RESVERATROL
  • VITAMIN C: pripomore k zaščiti celic pred oksidativnim stresom; normalni tvorbi kolagena za normalno delovanje kože, kosti, hrustanca, dlesni, zob in krvnih žil; normalnemu delovanju imunskega sistema po ekstremnih telesnih obremenitvah; normalnemu energijskemu metabolizmu; normalnemu delovanju imunskega in živčnega sistema; normalnim psihološkim funkcijam; zaščiti DNK, proteinov in lipidov pred oksidativnimi poškodbami, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, pri absorpciji železa in regeneraciji reducirane oblike vitamina E.

JEMANJE: 1 kapsula na dan, najbolje zjutraj, s kozarcem vode.

Hranilna vrednost za priporočen dnevni odmerek (1 kapsula):

Resveratrol …………………………………. 200 mg

Vitamin C ……………………………………… 80 mg/100 % PDV*

*PDV = priporočen dnevni vnos

SESTAVINE: resveratrol iz japonskega dresnika (Falopia japonica) (dekstrin); maltodekstrn; omot kapsule (želatina); L-askorbinska kislina; emulgator: magnezijeve soli maščobnih kislin; sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid (nano). BREZ TITANOVEGA DIOKSIDA.

Prehransko dopolnilo z resveratrolom in vitaminom C.

Hranite na otrokom nedostopnem mestu. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ni primerno za nosečnice, doječe matere in otroke, maljše od 12 let. Hranite na hladnem, zračnem, suhem in temnem mestu. Prehransko dopolnilo ne nadomešča zdrave in uravnotežene prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga.

Neto teža: 19 g

Proizvaja: Biocyte, Francija