MIKROBIOTA IMUNOST, 20 troslojnih tablet

Za zdravo delovanje imunskega sistema.

 • 16 sevov mikrobiote, 30 milijard na tableto
 • Prehransko dopolnilo z mlečnimi fermenti, vitaminom C, s cinkom in z ekstraktom ameriškega slamnika.
 • Mikrobiota je skupno ime za vse mikroorganizme (nepatogene bakterije, viruse in glive), ki živijo v našem telesu v specifičnem okolju, imenovana tudi mikrobiom.

Naša mikrobiota je prisotna na 5 glavnih delih telesa: koža, usta, prebavila, pljuča in vaginalna flora. Največja je prebavna mikrobiota, ki jo sestavlja 100 000 milijonov mikroorganizmov. Pretežno je v tankem in debelem črevesu. Mikrobiota vsakega človeka se oblikuje ob rojstvu.

Sedaj vemo, da mikrobiota sodeluje v prebavnih, metabolnih, imunoloških in celo nevroloških funkcijah.

28.00

Opis

Kaj je imunost?

Naša imunska obramba določa zaščitne telesne odzive, to pomeni njegovo sposobnost, da se ubrani pred določenimi zunanjimi škodljivimi vplivi, na primer bakterijami.

Zakaj je mikrobiota pomembna za izboljšanje naravne obrambe?

Teh 100 000 milijonov mikroorganizmov v naših prebavilih pomaga preprečevati, da bi se tam naselile patogene bakterije. Tvorijo »barierni učinek«. A prebavna sluznica in mikrobiota sta občutljivi in krhki. Zunanji dejavniki, kot so stres ali neuravnotežena prehrana, lahko povzročijo disbiozo, z drugimi besedami: neravnovesje mikrobiote ali čezmerno prepustnost črevesja, kar pomeni, da intestinalna sluznica ni več neprepustna in prepušča povzročitelje okužb. Na tako način se zmanjša imunost in poveča se verjetnost za okužbe. Uživanje sevov mikrobiote lahko omogoči vnovično vzpostavitev ravnovesja intestinalne flore in izboljša imunost.

Kaj vsebujejo tablete MIKROBIOTA IMUNOST?

Biocyte MIKROBIOTA IMUNOST vsebuje 16 specifično izbranih sevov mlečnih fermentov za izboljšanje intestinalne flore in učinkovitejšo zaščito telesa. Vsaka tableta vsebuje 30 milijard mikroorganizmov ob proizvodnji. MICROBIOTA IMUNOST vsebuje tudi vitamin C, cink in ekstrakt ameriškega slamnika. Te učinkovine pripomorejo k zdravemu delovanju imunskega sistema.

Koristi MIKROBIOTA IMUNOST

MIKROBIOTA IMUNOST je v obliki troslojnih tablet: plast z mikrobioto je zaščitena med plastjo, ki vsebuje rastlinski ekstrakt in plastjo z aktivno učinkovino.

Tablete so v vsebniku z dvojno steno s posebnim pokrovčkom, ki kolikor je mogoče učinkovito ščiti učinkovine pred vlago, oksidacijo in svetlobo, tako je zagotovljeno, da so tablete hranjene v optimalnih pogojih.

Rezultati: Pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema – zahvaljujoč vitaminu C, cinku in ameriškemu slamniku.

Aktivne učinkovine:

 • 16 SEVOV MIKROBIOTE
 • VITAMIN C pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema; zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti; normalnemu delovanju živčnega sistema in normalnim psihičnim funkcijam;
 • normalnemu delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej; normalni tvorbi kolagena za normalno delovanje krvnih žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob;
 • normalnemu energijskemu metabolizmu; zaščiti celic pred oksidativnim stresom; poveča absorpcijo železa in regeneraciji reducirane oblike vitamina E.
 • CINK Pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema.
 • EKSTRAKT AMERIŠKEGA SLAMNIKA

Jemanje: 1 tableta na dan s kozarcem vode, najbolje eno uro pred obrokom.

Primerno za vegane. Brez titanovega dioksida.

Za koga?

 • Za vse, ki želite okrepiti svojo naravno obrambo.
 • Za tiste, ki želite izboljšati svojo bakterijsko floro.
 • Za tiste, ki ste kronično utrujeni.
 • Za tiste, ki trpite zaradi pogostih okužb (prehlad, okužbe sečnih poti, gripa …)
 • Za ljudi s šibkim imunskim sistemom.
 • Za tiste, ki jemljete antibiotike.

Hranilna vrednost za priporočen dnevni odmerek (1 tableta)

 • Vitamin C …………………………………………. 40 mg/50 % PDV*
 • Cink …………………………………………………… 5 mg/50 % PDV*
 • Ekstrakt ameriškega slamnika ……………. 50 mg
 • Mlečni fermenti ………………………………… 30 milijard kolonijskih enot ob proizvodnji

*PDV = priporočen dnevni vnos

Sestavine: Sredstva za povečanje prostornine (mikrokristalinična celoluza, dikalcijev fosfat, hidroksipropil celuloza); stabilizator (polivinilpolipirolidon); mlečni fermenti (maltodekstrin; koruzni škrob) (Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus reuteri; Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus casei, Lactobacillus helveticus, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus lactis, Streptococcus thermophilus); vitamin C (L-askorbinska kislina); ekstrakt zračnih delcev ameriškega slamnika (Echinacea purpurea) (maltodekstrin); emulgatorji (mono- in digliceridi maščobnih kislin; navzkrižna karboksimetil celuloza); koruzni škrob; sredstvi proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid [nano]; aroma; cinkov oksid; barvilo (rdeča pesa).

Prehransko dopolnilo z mlečnimi fermenti, vitaminom C, s cinkom in z ekstraktom ameriškega slamnika.

Prehransko dopolnilo ne nadomešča raznolike in uravnotežene prehrane ali zdravega življenjskega sloga. Hranite na otrokom nedosegljivem mestu. Ne prekoračite priporočenega odmerka. Hranite na hladnem, suhem in temnem mestu , v originalni embalaži. Prehransko dopolnilo uporabljajte kot del zdrave, uravnotežene in raznolike prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga. Ni primerno za otroke, najstnike, nosečnice ali doječe matere.

Neto teža: 21 g

Proizvaja: Biocyte, Francija