KETO BASE VEGGIE – ketogenski instant shujševalni napitek z okusom vanilije, 210 g

Biocyte KETO BASE VEGGIE je prašek za pripravo vegetarijanskega napitka, ki pripomore k zmanjšanju apetita in uravnavanju telesne teže – zahvaljujoč rožičem.  Ta prašek je zasnovan tako, da zaradi vsebovanih rožičev zmanjša željo po prigrizkih in uravnava apetit. Deluje celovito, saj vsebuje MCT (srednjeverižne trigliceride) za tvorbo energije, poleg tega pa rastlinske grahove proteine, ki jih telo z lahkoto presnovi. KETO BASE VEGGIE je idealen izdelek za tiste, ki želite združiti občutek sitosti in zmanjšanje telesne teže.

 

Z okusom vanilje.

38

Opis

Ketogena dieta pomeni zmanjšanje uživanja ogljikovih hidratov (škrobnatih, sladkih živil …) in povečanje uživanja lipidov (maščob) in proteinov za vzdrževanje telesa v fazi ketoze. Telo, ki je v stanju ketoze, je prisiljeno razgrajevati svoje maščobne rezerve, zaradi česar ima ketogena dieta shujševalni učinek. Če se ravnamo po KETO dieti, naše telo uporablja maščobe za vir energije. Biocyte KETO BASE VEGGIE je vegetarijanski izdelek, vir vsebovanih proteinov je grah.

Fokus na aktivni učinkovinah v KETO BASE VEGGIE

  • Srednjeverižni trigliceridi (MCT) bodo omogočili tvorbo energije in porabo maščob. Ta aktivna učinkovina telesu pomaga hitreje obnoviti energijo in je zato esencialna med ketogeno dieto.
  • Rožiči so plodovi, ki pripomorejo k zmanjšanju apetita in preprečevanju nezadržne želje po vmesnih prigrizkih. Rožičev gumi vsebuje veliko vlaknin in v želodcu hitro nabrekne, zato hitreje dajejo občutek sitosti.

Vse aktivne učinkovine v KETO BASE VEGGIE so esencialne za ketogeno dieto in izboljšajo učinek na zmanjšanje telesne teže.

Zakaj izbrati KETO BASE VEGGIE?

  • Za vegetarijance: Vsebuje rastlinske – grahove beljakovine.
  • Odličnega okusa: z okusom vanilje.
  • Brez sladkorja: prašek za pripravo instantnega napitka brez sladkorja.

Koristi ketogene diete

Ketogena dieta je nov način prehranjevanja in ne trendovska dieta.

Od kod izvira? Med letoma 1921 in 1930 sta zdravnika Henry Helmholz in Haddow Keith iz Klinike Mayo eksperimentirala s keto dieto , kar izhaja iz dela dr. Guelep in dr. Marie. Septembra, leta 1930, sta svoje rezultate objavila in keto dieta je počasi začela osvajati naše krožnike.

Od takrat KETO način življenja raziskujejo nutricionisti in znanstveniki, predvsem v smislu zmanjšanja telesne teže.

Izbrane sestavine

Formulacije Biocyte razvijajo strokovnjaki iz novih in inovativnih sestavin v optimalnih koncentracijah in z dokazano učinkovitostjo.

Zaupanje francoskemu laboratoriju Biocyte je zagotovilo, da uporabljate vrhunske izdelke, saj si vaše zdravje zasluži najboljše.

Za podporo metabolizmu v obdobju keto-adaptacije vam linija Biocyte KETO nudi popolno podporo v 20-dnevnem obdobju.

Maščobne kisline MCT

Kokosovo olje je že dolgo znano v nekaterih tropskih predelih po svojem okusu in odpornosti na vročino. Za številne populacije je osnovno živilo.

Izvor kokosovega olja je drugačen od drugih vrst olja, ki jih običajno uporabljamo. Ne pridobivamo ga iz oleogenih plodov, kot oreščki ali olive, ampak iz koščičastega sadja, kot je na primer mango. Pri sobni temperaturi je v trdni obliki.

Vemo, da imajo nasičene maščobne kisline različne naloge v telesu, odvisno od dolžine njihove verige. Samo dolgoverižne maščobne kisline niso priporočljive v večjih količinah. Nasprotno pa kaže, da imajo kratkoverižne in srednjeverižne nasičene maščobne kisline zaščitne učinke na naše zdravje.

Nasičenih maščobnih kislin ne smemo izločiti iz svoje prehrane, saj imajo pomembno vlogo, zlasti v celičnih membranah in možganih. Najboljša izbira bi naj bile srednjeverižne maščobne kisline, kakršno je kokosovo olje, za katerega nenehno odkrivajo zanimive lastnosti.

Kokosovo olje je vaš zaveznik med ketogeno dieto. Cenjeno je zaradi svojega prijetnega okusa in trdne teksture, zato ima pomembno mesto v dnevnih obrokih. 85 % kokosovega olja predstavljajo nasičene maščobne kisline, pri čemer jih je kar 65 % srednjeverižnih (MCT).

V laboratoriju Biocyte so se odločili, da integrirajo MCT iz kokosovega olja v linijo KETO DIET. Te maščobne kisline imajo namreč pomembno energijsko vlogo: v telesu se hitro asimilirajo in omogočajo tvorbo ATP v Krebsovem ciklu.

Če povzamemo: kadar s hrano v telo ne vnašamo več ogljikovih hidratov, telo uporablja MCT maščobne kisline za tvorbo energije.

Rožičev gumi

Rožičev gumi pridobivajo iz drevesa rožičevca. Ta gumi izjemno nabrekne ob stiku z vodo in tvori gelu podobno maso. Tega gela naše telo ne more asimilirati.

Rožičev gumi upočasni potovanje hrane po črevesju, tako daje rožičev gumi občutek sitosti in zmanjša apetit.

Ketoni

Ko drastično zmanjšamo absorpcijo glukoze iz hrane, hkrati pa povečamo uživanje maščobnih kislin, se telo prilagodi in začne tvoriti spojine iz maščob. Te spojine se imenujejo ketonska telesa. Tvorijo jih jetra, uporablja pa jih vse telo (zlasti možgani in mišice) za energijske potrebe.

AKTIVNE UČINKOVINE

  • MCT (srednjeverižni trigliceridi)
  • GRAHOVI PROTEINI
  • ROŽIČEV GUMI

REZULTATI

  • Zmanjšan apetit.
  • Pomoč pri zmanjšanju telesne teže.

UPORABA

V 100 ml vode ali rastlinskega napitka (riževo, ovseno, mandljevo mleko) dodajte 2 merici (15 g) praška KETO BASE VEGGIE. Mešajte, da se povsem raztopi. Popijte enkrat na dan, za malico ali pred lahkim obrokom.

Redno uživajte 14 dni.

Primerno za vegetarijance.

Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Hranite na otrokom nedostopnem mestu. Ni priporočljivo za bolnike s sladkorno boleznijo. Ne nadomešča zdrave in uravnotežene prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga.

Hranite pri temperaturi do 25 °C, v originalni, zaprti embalaži, zaščiteno pred svetlobo.

SESTAVA:

Povprečna energijska vrednost za 100 g:

Energija …………………………….2426 kJ/586 kkal

Maščoba (lipidi) …………………… 48 g

Pri čemer nasičene  …………….46 g

Ogljikovi hidrati ……………………4,2 g

Pri čemer sladkor ………………0,3 g

Prehranske vlaknine ………………12 g

Beljakovine ……………………………29 g

Sol ……………………………………….1,5 g

Rožičev gumi …………………………..3 g

MCT …………………………………. 29,7 g

Povprečna hranilna vrednost na porcijo (15 g)

Energija ……………………………. 364 kJ/88 kkal

Maščobe (lipidi) ………………….. 7,2 g

Pri čemer nasičene ……………. 6,8 g

Ogljikovi hidrati …………………… 0,6 g

Pri čemer sladkor ……………. 0,04 g

Prehranske vlaknine ………………1,8 g

Beljakovine …………………………. 4,3 g

Sol ……………………………………. 0,22 g

Rožičev gumi ………………………. 450 mg

MCT ……………………………………. 4,4 g

Sestavine: srednjeverižni trigliceridi iz kokosovega olja (topne koruzne vlaknine, mlečni proteini); grahovi proteini; naravne arome; rožičeva semena Ceratonia siliqua L.; malinovi aromatični ketoni; natrijev klorid; sredstvo proti sprijemanju; magnezijev karbonat; barvilo: beta karoten; sladilo: steviol glikozi iz stevije.

Neto teža: 210 g

Za vegetarijance.

Proizvedeno v Franciji.