MIKROBIOTA STRES, 30 troslojnih tablet – 1 tableta na dan

2 seva mikrobiote, 20 milijard na tableto

Baldrijan • Vitamin B6 • Magnezij

Podpora mentalnemu dobremu počutju ob napetostih in stresu

Biocyte MIKROBIOTA STRES je prehransko dopolnilo z mlečnokislinskimi bakterijami, baldrijanom, magnezijem in vitaminom B6. Pripomore k spodbujanju dobrega mentalnega počutja ob napetostih in stresu. Veganska formulacija bo uravnovesila bakterijsko floro in živčni sistem.

27

Opis

Številni smo redno ali občasno izpostavljeni stresu. Lahko gre za enkratne stresne dogodke, na primer izpiti, ali za stresne življenjske okoliščine. Os mikrobiota-črevesje-možgani in njena vloga pri obvladovanju stresa je predmet intenzivnih raziskav: kaže, da možgani vplivajo na delovanje prebavil in obratno. Neravnovesje intestinalne flore (disbioza) lahko ima psihične posledice. MIKROBIOTA STRES je vir kombinacije aktivnih učinkovin, ki spodbujajo mentalno dobro počutje ob napetostih on stresu*.

Zakaj izbrati MIKROBIOTA STRES?

MIKROBIOTA STRES vsebuje mlečnokislinske bakterije, esencialni hranili vitamin B6 in magnezij ter ekstrakt baldrijana. Aktivne učinkovine so zaščitene v dvoslojni tableti. Tablete so v vsebniku z dvojno steno, da so zaščitene pred vlago. To prehransko dopolnilo ne vsebuje nobene sestavine živalskega izvora, zato je primerno za vegetarijance in vegane.

Mlečnokislinske bakterije za intestinalno floro

MKROBIOTA STRES vsebuje dva seva mlečnokislinskih bakterij v visokem odmerku – 20 milijard na tableto ob  proizvodnji – B. breve in L. reuteri. Učinkovitost teh dveh sevov je bila dokazana v klinični študiji* pri študentih, ki so bili pod stresom v obdobju izpitov. Rezultati te klinične študije kažejo, da kombinacija teh dveh sevov signifikantno izboljša kakovost življenja pri študentih, ki so pod stresom.

*Študija in vivo s kombinacijo sevov B. breve in L. reuteri, 2 milijardi kolonijskih enot vsakega seva, 30 dni, 30 ljudi. Študija in vitro s kombinacijo sevov B. breve in L. reuteri.

Baldrijan za sprostitev

Baldrijan je rastlina, bogata z učinkovinami, kot so flavonoidi. V sinergiji spodbujajo sprostitev in dobro počutje v stresnih situacijah. Svetovna zdravstvena organizacija priznava uporabo baldrijana za lajšanje živčnega vznemirjenja in tesnobe. MIKROBIOTA STRES vsebuje 120 mg ekstrakta baldrijana na tableto.

REZULTATI:

  • Ekstrakt baldrijana pripomore k mirnejšemu obvladovanju stres zaradi aktivnega življenjskega sloga in spodbuja mentalno dobro počutje ob napetostih in stresu.
  • Magnezij in vitamin B6 pripomoreta h kognitivnim funkcijam in normalnemu razpoloženju.

AKTIVNE UČINKOVINE:

  • Lactobacillus reuteri
  • Bifidobacterium breve
  • BALDRIJAN
  • VITAMIN B6 pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter normalnemu energijskemu metabolizmu; normalnemu delovanju imunskega in živčnega sistema; uravnavanju hormonske aktivnosti; normalni tvorbi rdečih krvnih celic; k normalni sintezi cisteina.
  • MAGNEZIJ pripomore k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, normalnim psihičnim funkcijam, elektrolitskemu ravnovesju, normalnemu energijskemu metabolizmu, k normalnemu delovanju živčnega sistema, normalnemu delovanju mišic, ohranjanju normalnih kosti in zob in sodeluje v procesu celične delitve.

JEMANJE: 1 tableta na dan s kozarcem vode, najbolje eno uro pred obrokom. Tablete jemljite 30 dni. Primerno za vegane.

Hranilna vrednost za priporočen dnevni odmerek (1 tableta):

Magnezij ………………………………… 56,52 mg / 15 % PDV*

Vitamin B6 .………………………………… 1,4 mg / 100 % PDV*

Ekstrakt baldrijana …………………… 120 mg

Mlečni fermenti …………………………. 20 milijard kolonijskih enot ob proizvodnji

*PDV = priporočen dnevni vnos

Sestavine: sredstva za povečanje prostornine (mikrokristalinična celoluza, dikalcijev fosfat, hidroksipropil celuloza); ekstrakt korenine navadnega baldrijana (Valeriana offcinalis L.) (maltodekstrin); magnezijev oksid, pri čemer magnezij; mlečni fermenti (koruzni škrob) (Lactobacillus reuteri, Bifidobacterium breve); stabilizator (polivinilpirolidon); listi špinače v prahu (Spinacia oleracea L.);  emulgator (mono- in digliceridi maščobnih kislin ); koruzni škrob; sredstvo proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin); piridoksin hidroklorid (pri čemer vitamin B6).

Prehransko dopolnilo z mlečnimi fermenti, ekstraktom baldrijana, magnezijem in vitaminom B6. 

Prehransko dopolnilo ne nadomešča raznolike in uravnotežene prehrane ali zdravega življenjskega sloga. Hranite na otrokom nedostopnem mestu. Ne prekoračite priporočenega odmerka. Hranite pri temperaturi do 25 ⁰C v originalni embalaži. Prehransko dopolnilo uporabljajte kot del zdrave, uravnotežene in raznolike prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga. Brez posveta z zdravnikom ni priporočljivo za otroke, nosečnice ali doječe matere.

Neto teža: 30 g

Proizvaja: Biocyte, Francija