Močan antioksidant LIPOSOMALNI GLUTATION, 30 kapsul

Prehransko dopolnilo z liposomalnim L-glutationom in liposomalnim vitaminom C.

Antioksidant

Biocyte je oblikoval novo generacijo liposomalnih prehranskih dopolnil. Mikroinkapsulirana tehnika poveča biorazpoložljivost aktivnih učinkovin in izboljša absorpcijo v telesu.

37

Opis

Kaj so prosti radikali?

Naše telo je sestavljeno iz molekul. Le-te vsebujejo atome, ki jih obdajajo elektroni. Elektroni so naravno v parih. Če molekula dobi en elektron, ima neparni elektron, takšno molekulo pa imenujemo prosti radikal. Prosti radikali se tvorijo zaradi čezmernega izpostavljanja UV-žarkom, onesnaženosti, kajenja …Molekula z dodatnim elektronom je nestabilna. Prosti radikal poskuša prevzeti drug elektron, da bi molekula postala stabilna. Tu pa nastopijo antioksidanti, ki so naravno v telesu in imajo sposobnost, da prostim radikalom zagotovijo manjkajoči elektron. Toda če postane število prostih radikalov preveliko, so lahko naše antioksidantne zaloge premajhne, kar pomeni, da jih moramo zagotoviti dodatno.

Preveč prostih radikalov v telesu povzroča poškodbe tkiv in organov, podobno kot rja na železu.

Kaj je glutation in kako deluje?

Ko se pojavijo prosti radikali, jih naše telo naravno nevtralizira, ko začenjajo predstavljati grožnjo našemu telesu. Telo tvori številne različne antioksidante, vključno z majhno molekulo, imenovano glutation, ki je sestavljena iz treh aminokislin (glicina, cisteina in glutaminske kisline). Ta molekula je za naše telo esencialni antioksidant.

Predvsem jo najdemo v jetrih, organu, ki je odgovoren za izločanje toksičnih snovi iz telesa, pa tudi v ledvicah, trebušni slinavki, možganih …

Obstajata dve obliku glutationa: oksidirani glutation (slabi glutation) in reducirana oblika glutationa (dobri glutation). Reducirana oblika glutationa je zelo aktivna molekula, ki prestreza toksične substance, povzroči njihovo transformacijo in jih naravno izloči (preko žolča ali seča).

Po tem procesu nevtralizacije se reducirani glutation pretvori v oksidirani glutation. Torej je nujno generirati novo reducirano molekulo glutationa.

S staranjem se molekule regenerirajo vedno počasneje in v telesu se pojavljajo večje količine oksidiranega glutationa kot reduciranega. Slabi glutation prevlada nad dobrim glutationom.

Liposomalna mikroinkapsulirana tehnologija

Mikroinkapsulacija je postopek za zaščito tekočih ali trdnih aktivnih učinkovin s pomočjo sferično oblikovane lipidne membrane. Ta postopek preprečuje, da bi aktivne učinkovine izločili želodčni sokovi ali prebavni encimi.

Delovanje Biocyte liposomalnega glutationa

Z liposomalnim glutationom vneset v svoje telo vsak dan 100 mg reducirane oblike glutationa. Poleg tega liposomalni vitamin C, ki ga vsebuje to prehransko dopolnilo, deluje v sinergiji z glutationom in ščiti celice pred oksidativnim stresom.

REZULTATI

  •  Antioksidantno delovanje.
  • Pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema – zahvaljujoč vitaminu C.

AKTIVNI UČINKOVINI

  • LIPOSOMALNI L-GLUTATION
  • LIPOSOMALNI VITAMIN C pripomore  k  normalnemu delovanju imunskega sistema; zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti; normalnemu delovanju živčnega sistema in normalnim psihičnim funkcijam; normalnemu delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej; normalni tvorbi kolagena za normalno delovanje krvnih žil,  kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob; normalnemu energijskemu metabolizmu; zaščiti celic pred oksidativnim stresom, poveča absorpcijo železa in regeneraciji reducirane oblike vitamina E.

Za koga?

  • Za tiste, ki želite preprečiti staranje telesa in kože.
  • Za kadilce, tiste, ki ste pogosto izpostavljeni soncu ali živite v urbanem okolju.
  • Za ljudi z bledo, utrujeno kožo brez zdravega žara.

JEMANJE 1 kapsula na dan s kozarcem vode, 3 mesece.

Hranilna vrednost za priporočen dnevni odmerek (1 kapsula):

Liposomalni glutation ..………… 100 mg

Liposomalni vitamin C …………… 12 mg/15 % PDV*

*PDV = priporočen dnevni vnos

Sestavine: liposomalni glutation (reducirana oblika L-glutationa; emulgator: maščobne kisline, fosfatidilholin); koruzni škrob; maltodekstrin; omot kapsule (želatina; barvilo: titanov dioksid); liposomalni vitamin C (L-askorbinska kislina); emulgator: magnezijeve soli maščobnih kislin; oluščen riž v prahu (Oryza sativa); sredstvo proti sprijemanju: talk.

Prehransko dopolnilo z liposmalnim glutationom in liposomalnim vitaminom C.

Prehransko dopolnilo ne nadomešča raznolike in uravnotežene prehrane ali zdravega življenjskega sloga. Hranite na otrokom nedosegljivem mestu. Ne prekoračite priporočenega odmerka. Hranite na hladnem, suhem in temnem mestu, v originalni embalaži. Ni primerno za nosečnice, doječe matere in otroke, mlajše od 12 let. Hranite pri temperaturi do 25 °C v originalni, zaprti embalaži, zaščiteno pred svetlobo.

Neto teža:21 g

Proizvaja: Biocyte, Francija