Nega nog pri sladkorni bolezni ALLPRESAN diabetic MIKROSREBRO, kremna pena, 125 ml

Kremna pena za nego za zelo suhe do luščeče se kože, dovzetne za okužbe.

Obnavlja kožno floro. Krepi kožno pregrado in zmanjšuje tveganje za okužbe.

100% vegan

19.90

Opis

Kremna pena Allpresan diabetic MIKROSREBRO je bila razvita za vsakdanjo nego zelo suhe do luščeče se kože stopal bolnikov s sladkorno boleznijo. Kremna pena krepi kožno pregrado in tako zmanjšuje tveganje za okužbe. POleg tega kremna pena Allpresan diabetic MIKROSREBRO obnavlja kožno floro. Kremna pena z BarrioExpert tehnologijo, naravnimi vlažilnimi faktorji in 10 % uree je specialno prilagojena potrebam kože sladkornih bolnikov.

  • Za vsakdanjo nego zelo suhe do luščeče se kože stopal bolnikov s sladkorno boleznijo.
  • Krepi kožno pregrado in tako zmanjšuje tveganje za okužbe.
  • Regenerira kožno floro.
  • Na koži tvori zaščitno mrežo, ki koži omogoča dihanje, hkrati pa zmanjšuje mehanske obremenitve (npr. drgnjenje).
  • Takoj po nanosu se lahko oblečete. Ni nevarnosti zdrsa, saj ne pušča neprijetnega mastnega ali lepljivega filma.
  • Priporočljiva tudi za uporabo med prsti nog in pod kompresijskimi nogavicami.
  • Brez dišav, barvil in konzervansov.

Pomembne učinkovine: urea 10 %, pantenol, pentavitin, mikronizirano srebro 0,1 %

Sestava (INCI): Aqua, Urea, Butane, Decyl Oleate, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Propane, Stearic Acid, Propylene Glycol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Panthenol, Saccharide Isomerate, Silver, Allantoin, Potassium Lauroyl Wheat Amino Acids, Palm Glycerides, Capryloyl Glycine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Citrate, Citric Acid.

Proizvaja: nsc Pharma GmbH, Nemčija

Za diabetike je vsakodnevna nega nog izjemnega pomena.

Pravilna nega nog pri sladkorni bolezni

Noge sladkornih bolnikov potrebujejo nežno nego. Korak za korak si oglejte, kako najbolje poskrbite za svoje noge – in sicer najbolje vsak dan. Daleč od oči, daleč od srca? Bi lahko tako rekli. Številni sladkorni bolniki sploh ne vedo, da imajo povečano tveganje za težave z nogami. In še zdaleč si vsi svojih nog ne negujejo vsak dan. Kdor pa se loti dela, ni vedno previden pri tem opravilu – nežnost pri negi nog očitno ni vsem blizu. Pri grobem ravnanju se lahko hitro pojavijo poškodbe. In celjenje poteka ravno pri sladkornih bolnikih pogosto slabo. Zato pri negi nog upoštevajte pravilo: nežno, a skrbno. Kako, boste korak za korakom izvedeli v nadaljevanju.

Pregledovanje: ogledalce, ogledalce v roki

Svoje noge preglejte vsak dan, najbolje zvečer pred umivanjem nog, ali so se čez dan pojavile kakšne poškodbe ali druge spremembe. Pri tem ne pozabite na medprstne predele. Če se s težavo gibljete, si pomagajte s priročnim ogledalom ali prosite svojce za pomoč. Enako velja, če slabše vidite. Vse spremembe, kot so otiščanci, poškodbe ali močne poroženitve, pokažite svojemu zdravniku. Lahko so tudi znak, da nosite neustrezna obuvala. Vsak dan, preden se obujete, preverite svoje čevlje, ali je morda v njih kak predmet ali kamenček. Tako preprečujete poškodbe. Nikakor in nikoli: poškodb ne poskusite zdraviti sami. Vedno pojdite k zdravniku.

Umivanje: na hitro in ne s prevročo vodo.

Noge si vsak dan umijte z blagim losjonom, ki vašo kožo povratno masti. Najbolje je, da vsebuje tudi ureo, ki vlaži kožo, ali z milom za dojenčke. Običajna mila kožo preveč izsušijo. Svojih nog ne drgnite z masažno ščetko ali rokavico, temveč za umivanje uporabljajte mehko krpo. Kopel za noge naj traja največ 5 minut, sicer se koža preveč zmehča in klice se lahko hitreje vrinejo. Voda sme biti topla največ 35 °C. Temperaturo vode preverite s termometrom. Kajti če imate sladkorno bolezen že več let, je občutek za temperaturo na stopalih pogosto moten. Nikoli: vroča kopel za noge. Tako tvegate opekline, zlasti če imate živce zaradi sladkorne bolezni poškodovane in vročine ali mraza ne zaznavate več pravilno.

Sušenje: pivnanje namesto brisanja.

Po umivanju svoje skrbno popivnajte z mehko brisačo (ne drgnite!). Med prsti je najbolje, da uporabite kozmetične vatirane blazinice. Le-te vpijejo še zadnje ostanke vlage in otežijo naselitev glivic. Glivice se namreč najlažje razmnožujejo tam, kjer je vlažno in toplo. Raje ne: nog ne sušite s sušilnikom za lase. Na tak način se lahko opečete, po drugi strani pa se koža preveč izsuši.

Odstranjevanje poroženele kože: če je mehka, gre lažje.

Poroženelo kožo je najbolje odstranjevati enkrat na teden med kopeljo za noge ali po njej ali pod tekočo vodo med prhanjem. Na vlažni koži nastane manj toplote zaradi trenja, ki lahko poškoduje nogo. Poleg tega je zmehčano poroženelo kožo lažje odstraniti. Za to je zelo primeren plovec. Zelo hude poroženitve, kurja očesa ali bradavice lahko odstranijo samo v salonu za pedikuro. Zaradi nevarnosti poškodb so tabu kovinske pile za poroženelo kožo, strgala in škarje.

Piljenje: okrogli nohti se lažje vraščajo.

Nohte na nogah si skrajšajte enkrat ali dvakrat na teden, in sicer s pilico za nohte. Skrajšajte jih samo toliko, da segajo do konca prstnih konic. S pilico popilite tudi ostre vogalčke, da ne pritiskajo na sosednje prste. Nohtov ne oblikujte okroglo, saj se sicer lažje vraščajo. Če je piljenje zamudno, ker vam na primer nohti hitro rastejo, naj vam jih postrižejo v salonu za pedikuro. Ne uporabljajte škarij za nohte ali ščipalcev. Z njimi se lahko hitro poškodujete.

Nega: za nego nog uporabljajte izdelke z ureo.

Ko si noge osušite, jih namažite s kremno peno, kremo ali losjonom. Številni izdelki vsebujejo ureo, ki kožo intenzivno vlaži in preprečujejo čezmerno poroženevanje. Pozanimajte se v lekarni ali v salonu za pedikuro, kateri izdelek je najprimernejši za vas.

Raje ne: na predelih med prsti ne nanašajte kreme, saj vlažna klima pospešuje infekcije.

Izjema: kremne pene lahko praviloma uporabljate tudi med prsti na nogah.

Glivice na nogah so tihi gnezdilec pri sladkornih bolnikih.

Značilni znaki glivične okužbe so srbenje, luščenje kože, rdečina ali mehurčki. Pri sladkornih bolnikih teh značilnih znakov včasih ni, pogosto je opazno le moknatemu prahu podobno luščenje kože.

Najboljša zaščita pred glivično okužbo: predvsem v kopališčih ne hodite bosi, uporabljajte svoje brisače in kopalne čevlje, zlasti v športnih čevljih imejte vedno nogavice. Nogavice in brisače operite na najmanj 60 °C in jih menjajte vsak dan. Pri sumu na glivično okužbo pojdite pravočasno k zdravniku.

Pogosto zadošča na okuženih predelih kože uporaba kremne pene ali kreme, pršila ali losjona proti glivicam iz lekarne. Pomembno je, da upoštevate čas zdravljenja, ki vam ga je priporočil zdravnik. Če so se glivice močno razširile, je morda treba jemati še tablete.