Prašek za pripravo nadomestnega obroka KETO DIET, 280 g

KETO DIET je prašek z okusom čokolade za pripravo nadomestnega obroka in je vir maščobnih kislin, predvsem srednjeverižnih.

KETO DIET je prašek za pripravo okusnega čokoladnega napitka na osnovi MCT (srednjeverižnih trigliceridov) iz kokosovega olja, proteinov in vlaknin. Kot del ketogene diete KETO DIET pomaga zmanjšati apetit in s tem shujšati, in to zahvaljujoč vlakninam.

40.00

Opis

KETO DIET je prašek z okusom čokolade za pripravo nadomestnega obroka in je vir maščobnih kislin, predvsem srednjeverižnih.

Za celovito delovanje kombinirajte KETO DIET z drugimi izdelki iz linije KETO.

Zakaj izbrati KETO DIET?

  • Hujšanje – Vlaknine spodbujajo hujšanje, saj povečajo občutek sitosti
  • Zmanjšanj apetit – Vlaknine dajejo občutek sitosti in s tem zmanjšajo apetit
  • Vir MCT – MCT so srednjeverižne maščobne kisline iz kokosovega olja

Prednosti keto diete:

Ketogena dieta ni še ena trendovska dieta, ampak je nov način prehranjevanja.

In njen izvor? Med letoma 1921 in 1930 sta dva doktorja s klinike Mayo Henry Helmholz in Haddow Keith eksperimentirala s ketogeno dieto na osnovi del doktorjev Guelpa in Marie. Septembra 1930 sta objavila svoje rezultate in ketogena dieta je počasi začela zavzemati svoje mesto na naših krožnikih. Od takrat dalje ketogeni način življenja preučujejo nutricionisti in znanstveniki, predvsem v kontekstu hujšanja.

Izbrane aktivne učinkovine v vrhunski liniji KETO iz laboratorija Biocyte.

Formule so razvili strokovnjaki, in to iz inovativnih in dokazano učinkovitih aktivnih učinkovin – v optimalni koncentraciji in kombinaciji. Biocyte je zaupanja vredna blagovna znamka, z uporabo izdelkov Biocyte ste lahko prepričani, da uporabljate vrhunske izdelke, saj si vaša lepota in zdravje zaslužita najboljše.

Srednjeverižni trigliceridi (MCT)

Kokosovo olje je v nekaterih tropskih predelih že dolgo znano po svojem odličnem okusu in odpornosti na vročino. Bilo je osnovno živilo mnogih populacij. Izvor kokosovega olja je drugačen od vrst olj, ki jih običajno uporabljamo. Ne pridobivajo ga iz oleinogenih rastlin, kot so oreščki ali olive, pač pa iz kamnitega sadeža, podobnega mangu. Na sobni temperaturi je v trdnem stanju.

Danes vemo, da nasičene maščobne kisline v telesu delujejo različno, odvisno od dolžine verig ogljikovih atomov. Samo dolgoverižne maščobne kisline niso priporočljive v velikih količinah (ANSES, francoska agencija za hrano, okolje ter zdravje in varnost prebivalstva).

Kratko- in srednjeverižne nasičene maščobne kisline naj bi na zdravje delovale zaščitno.

Vseh nasičenih maščobnih kislin ne smemo izključiti iz prehrane, saj imajo pomembno vlogo, zlasti v celičnih membranah in možganih. Najboljša izbira so verjetno srednjeverižne maščobne kisline, kot je kokosovo olje, pri katerih nenehno odkrivajo zanimive lastnosti.

Kokosovo olje je vaš zaveznik med ketogeno dieto. Cenjeno je zaradi svojega okusa in trdne teksture, v dnevnih obrokih ima pomembno mesto. Vsebuje 85 % nasičenih maščobnih kislin, pri čemer jih je 65 % srednjeverižnih (MCT). Zato so se v Laboratoriju Biocyte odločili integrirati MCT iz kokosovega olja v KETO DIET. Te maščobne kisline imajo pomembno energijsko vlogo: telo jih hitro asimilira in omogoči tvorbo ATP v Krebsovem ciklu.

Ko v telo s hrano ne vnašamo več ogljikovih hidratov, telo za energijske potrebe uporabi srednjeverižne maščobne kisline (MCT).

Vsak odmerek KETO DIET vsebuje 10 g MCT.

Rožičev gumi pridobivajo iz drevesa rožičevec. Ta gumi ob stiku z vodo zelo nabrekne in postane kot gel. Tega gela naše telo ne more asimilirati. Rožičev gumi upočasni premikanje hrane po črevesju, s čimer daje občutek sitosti in zmanjšuje apetit.

Ketoni

Ko se absorpcija glukoze iz naše prehrane drastično zmanjša in se poveča uživanje maščobnih kislin, se lahko telo prilagodi in iz maščob tvori sestavine, potrebne za pridobivanje energije. Te sestavine se imenujejo ketonska telesa.

Ketonska telesa nastajajo v jetrih, porablja pa jih celo telo za pridobivanje energije, predvsem pa možgani in mišice.

KETO DIET vsebuje 450 mg eksogenih ketonov za spodbujanje stanja ketoze v telesu.

Rezultati:  Zaradi visoke vsebnosti vlaknin zmanjša apetit in posledično vpliva na zmanjšanje telesne teže.

Aktivne učinkovine:

  • MCT (srednjeverižni trigliceridi)
  • PROTEINSKI IZOLAT
  • ROŽIČEV GUMI
  • KETONI

Priprava: 2 merici praška (20 g) prelijte s 150 ml hladne vode in mešajte, da se povsem raztopi. Popijte 1-krat na dan med obroki ali kot lahek samostojni obrok.

Sestava: 1 odmerek (20 g): kokosovo olje v prahu Cocos nucifera L. [povsem hidrogenirano kokosovo olje, vključno s srednjeverižnimi trigliceridi (MCT), glukozni sirup, mlečni proteini, emulgator: ocetni ester mono- in digliceridov maščobnih kislin]; koncentrat sirotkinih proteinov (mleko) [sirotkini proteini, emulgator: sojin lecitin]; kakav v prahu (kakav, emulgator: sojin lecitin); naravne arome; rožičev gumi Ceratonia siliqua L.; aroma (ketoni)

Hranite na otrokom nedostopnem mestu. Hranite na suhem, hladnem in zračnem mestu. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ni primerno za otroke, mladostnike, nosečnice in doječe matere. Ni primerno za bolnike s sladkorno boleznijo. Ne nadomešča zdrave in uravnotežene prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga.

Proizvaja: Biocyte, Francija