KETO BASE – ketogenski instant shujševalni napitek, 200 g

Biocyte KETO BASE je prašek z okusom čokolade na osnovi MCT (srednjeverižnih) lipidov iz kokosovega olja. Kot del ketogene diete KETO BASE pripomore k zmanjšanju apetita in zmanjšanju telesne teže – zahvaljujoč rožičem.

Z okusom čokolade.

38

Opis

KETO BASE je prašek z okusom čokolade. Oskrbi vas z maščobnimi kislinami, zlasti s srednjeverižnimi (MCT) maščobnimi kislinami iz kokosovega olja. Vsebuje tudi rožičev gumi, ki pomaga zmanjšati občutek lakote, pripomore k zmanjšanju telesne teže in je vir vlaknin.

Zakaj izbrati KETO BASE?

  • Zmanjšanje telesne teže: Rožičev gumi pripomore k zmanjšanju telesne teže.
  • Zmanjšanje apetita: Rožičev gumi pripomore k zmanjšanju apetita.
  • Vir MCT: MCT so srednjeverižni trigliceridi iz kokosovega olja.

Koristi ketogene diete

Ketogena dieta je nov način prehranjevanja in ne trendovska dieta.

Od kod izvira? Med letoma 1921 in 1930 sta zdravnika Henry Helmholz in Haddow Keith iz Klinike Mayo eksperimentirala s keto dieto , kar izhaja iz dela dr. Guelep in dr. Marie. Septembra, leta 1930, sta svoje rezultate objavila in keto dieta je počasi začela osvajati naše krožnike.

Od takrat KETO način življenja raziskujejo nutricionisti in znanstveniki, predvsem v smislu zmanjšanja telesne teže.

Izbrane sestavine

Formulacije Biocyte razvijajo strokovnjaki iz novih in inovativnih sestavin v optimalnih koncentracijah in z dokazano učinkovitostjo.

Zaupanje francoskemu laboratoriju Biocyte je zagotovilo, da uporabljate vrhunske izdelke, saj si vaše zdravje zasluži najboljše.

Za podporo metabolizmu v obdobju keto-adaptacije vam linija Biocyte KETO nudi popolno podporo v 20-dnevnem obdobju.

Maščobne kisline MCT

Kokosovo olje je že dolgo znano v nekaterih tropskih predelih po svojem okusu in odpornosti na vročino. Za številne populacije je osnovno živilo.

Izvor kokosovega olja je drugačen od drugih vrst olja, ki jih običajno uporabljamo. Ne pridobivamo ga iz oleogenih plodov, kot oreščki ali olive, ampak iz koščičastega sadja, kot je na primer mango. Pri sobni temperaturi je v trdni obliki.

Vemo, da imajo nasičene maščobne kisline različne naloge v telesu, odvisno od dolžine njihove verige. Samo dolgoverižne maščobne kisline niso priporočljive v večjih količinah. Nasprotno pa kaže, da imajo kratkoverižne in srednjeverižne nasičene maščobne kisline zaščitne učinke na naše zdravje.

Nasičenih maščobnih kislin ne smemo izločiti iz svoje prehrane, saj imajo pomembno vlogo, zlasti v celičnih membranah in možganih. Najboljša izbira bi naj bile srednjeverižne maščobne kisline, kakršno je kokosovo olje, za katerega nenehno odkrivajo zanimive lastnosti.

Kokosovo olje je vaš zaveznik med ketogeno dieto. Cenjeno je zaradi svojega prijetnega okusa in trdne teksture, zato ima pomembno mesto v dnevnih obrokih. 85 % kokosovega olja predstavljajo nasičene maščobne kisline, pri čemer jih je kar 65 % srednjeverižnih (MCT).

V laboratoriju Biocyte so se odločili, da integrirajo MCT iz kokosovega olja v linijo KETO DIET. Te maščobne kisline imajo namreč pomembno energijsko vlogo: v telesu se hitro asimilirajo in omogočajo tvorbo ATP v Krebsovem ciklu.

Če povzamemo: kadar s hrano v telo ne vnašamo več ogljikovih hidratov, telo uporablja MCT maščobne kisline za tvorbo energije.

Rožičev gumi

Rožičev gumi pridobivajo iz drevesa rožičevca. Ta gumi izjemno nabrekne ob stiku z vodo in tvori gelu podobno maso. Tega gela naše telo ne more asimilirati.

Rožičev gumi upočasni potovanje hrane po črevesju, tako daje rožičev gumi občutek sitosti in zmanjša apetit.

Ketoni

Ko drastično zmanjšamo absorpcijo glukoze iz hrane, hkrati pa povečamo uživanje maščobnih kislin, se telo prilagodi in začne tvoriti spojine iz maščob. Te spojine se imenujejo ketonska telesa. Tvorijo jih jetra, uporablja pa jih vse telo (zlasti možgani in mišice) za energijske potrebe.

AKTIVNE UČINKOVINE

  • MCT (srednjeverižni trigliceridi)
  • PROTEINSKI IZOLAT
  • ROŽIČEV GUMI
  • KETONI

REZULTATI:

  • Zmanjšan apetit.
  • Pomoč pri zmanjšanju telesne teže.

UPORABA: V šejker zlijte 100 ml vode ali rastlinskega napitka (riževo, ovseno, mandljevo mleko) in dodajte 1 merico (10 g) KETO BASE praška. Mešajte, da se povsem raztopi. Popijte enkrat na dan, za malico ali pred lahkim obrokom.

Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Hranite na otrokom nedostopnem mestu. Ni priporočljivo za bolnike s sladkorno boleznijo. Ne nadomešča zdrave in uravnotežene prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga.

SESTAVA (1 merica): kokosovo olje v prahu Cocos nucifera L. [popolnoma hidrogenirano kokosovo olje, vključno s srednjeverižnimi trigliceridi (MCT), glukozni sirup, mlečni proteini, emulgator: ocetni estri mono- in digliceridov maščobnih kislin]; koncentrirani proteini sirotke (mleko) [proteini sirotke, emulgator: sojin lecitin]; kakav v prahu (kakav, emulgator: sojin lecitin); naravne arome; rožiči Ceratonia siliqua L., aroma (ketoni).

Neto teža: 200 g

Proizvedeno v Franciji.