Vitalnost – SPIRULINA BIO, 60 tablet – od 2 do 3 tablete na dan

SPIRULINA BIO je certificirano organsko prehransko dopolnilo na osnovi spiruline. Spirulina vsebuje zelo veliko proteinov, vitaminov skupine B in mineralov, npr. železa. Pripomore k izboljšanju vitalnosti. Vsebuje 14 % fikocianinov, ki so močan antioksidant.

Za vegetarijance in vegane

16.90

Opis

SPIRULINA BIO

Pomanjkanje tonusa, ste telesno ali duševno utrujeni? To so pogoste posledice neuravnotežene prehrane. Naše telo namreč za pravilno delovanje potrebuje veliko različnih hranil in mikrohranil.

Spirulina je zelena cianobakterija, ki jo je Svetovna zdravstvena organizacija klasificirala kot superživilo.

Vsebuje veliko proteinov, vitaminov in mineralov. Pomaga izboljšati vitalnost in imunski sistem našega telesa. Naša spirulina je ekološko pridelana in je v obliki 100 % ORGANSKE tablete. Vsebuje 60 % proteinov, ki vsebujejo 9 esencialnih aminokislin, in 14 % fikocianinov, pigmenta z antioksidantnimi lastnostmi.

Spirulina je gojena v vodi pri sobni temperaturi med 25 in 38 ⁰C. Ko morska alga dozori, jo prefiltriramo, odcedimo, stisnemo in zdrobimo. Nato je stisnjena v tablete, da jo je lažje zaužiti.

Naša spirulina je iz rodu Spirulina Platensis, vsaka tableta vsebuje 500 mg. Naše tablete so 100 % spirulina v prahu.

60 % PROTEINOV

Spirulina vsebuje zelo veliko proteinov. Proteini so makrohranila, esencialna za pravilno delovanje našega telesa. Sestavljeni so iz verig aminokislin. Naše telo osmih aminokislin ne more tvoriti, te aminokisline se imenujejo esencialne. V telo jih je treba vnesti s hrano. Proteini, ki jih vsebuje spirulina, so popolni, to pomeni, da vsebujejo vse te esencialne aminokisline: izolevcin, levcin, lizin, metionin, treonin, fenilalanin, triptofan in valin.

14 % FIKOCIANINOV

Ko je naše telo izpostavljeno sončni svetlobi ali onesnaženosti, so naše celice izpostavljene  oksidativnemu stresu. Antioksidanti so molekule, ki se zoperstavljajo temu stanju in obnavljajo ravnovesje znotraj celic. Razmerje med prostimi radikali in antioksidanti je na splošno uravnoteženo. A če je telo nenehno v stiku z močnimi stresorji, nastaja več prostih radikalov in ravnovesje se poruši. Fikocianin je glavni pigment v spirulini, ki ji daje značilno barvo. Spirulina je močan antioksidant in pripomore k zaščiti naših celic pred oksidativnim stresom.

VITAMINI & MINERALI

Vitamini in minerali so esencialna makrohranila, ki jih naše telo potrebuje vsak dan. Z izjemno vitamina D jih naše telo samo ne tvori, zato jih moramo v telo vsak dan vnašati z uravnoteženo prehrano. Spirulina vsebuje veliko vitaminov in mineralov naravnega izvora.

REZULTATI: Pomaga ohranjati naravno obrambo, spodbuja telesno odpornost in pripomore k izboljšanju vitalnosti.

AKTIVNA UČINKOVINA: organska spirulina

Jemanje: Vzemite 2 do 3 tablete na dan, s kozarcem vode.

Prehransko dopolnilo na osnovi organske spiruline. Primerno za vegetarijance in vegane.

Certificirano s strani Ecocert Fr-Bio-01 AGRICULTURE NON EU

Sestavine za priporočen dnevni odmerek (3 tablete): cele rastline BIO spiruline (Spirulina Platensis) (sulfiti) v prahu 1500 mg (pri čemer fikocianini 210 mg).

Prehransko dopolnilo ne nadomešča zdrave in uravnotežene prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Ni priporočljivo za ljudi, ki imajo težave s ščitnico. Hranite na otrokom nedostopnem mestu. Hraniti na hladnem, suhem mestu, zaščiteno pred svetlobo.

Neto teža: 30 g

Proizvaja: Biocyte, Francija