VITAMIN B12 BIO, 30 stisnjenk

VITAMIN B12 BIO® je prehransko dopolnilo, izdelano iz gob šitake iz organske pridelave, ki so naravno bogate z vitaminom B12.

Vitamin B12 pripomore k zmanjšanju utrujenosti in k tvorbi rdečih krvničk.

VITAMIN B12 BIO® je del ekološkega pristopa, tablete so 100 % organske, lonček je iz recikliranega materiala in primeren za reciklažo.

Primerno tudi za vegetarijance in vegane.

17

Opis

NAŠ VITAMIN B12 BIO

Utrujenost in težave z zbranostjo sta lahko simptoma pomanjkanja vitamina B12. Naše telo tega vitamina ne more sintetizirati, zato ga mora v telo vsak dan vnašati s hrano. Vegetarijanska prehrana je lahko dejavnik tveganja za pomanjkanje vitamina B12, saj je ta vitamin večinoma v živilih živalskega izvora Naš VITAMIN B12 BIO® vsebuje gobe šitake, ki so naravno bogate z bioaktivnim vitaminom B12.

Naše izbrane sestavine

Naše formulacije razvijajo strokovnjaki iz novih, inovativnih aktivnih učinkovin v optimalni koncentraciji. Zaupanje blagovni znamki Biocyte pomeni zagotovilo za vrhunsko kakovost izdelkov, saj si vaše zdravje zasluži najboljše. Naše surovine so obnovljive in prihajajo iz ekološke pridelave.

Esencialni vitamin

Vitamini so mikrohranila v hrani, ki jo uživamo. Obstajajo različne skupine vitaminov in vsaka ima svojo specifično nalogo. Potrebe po vitaminih se med posamezniki razlikujejo in so odvisne od številnih dejavnikov (starost, spol, telesno zdravje …).

Vitamin B12 ali kobalamin je esencialni vitamin, ki ga moramo v telo vsak dan vnašati s hrani, saj ga telo samo ne more sintetizirati. Priporočljiv dnevni vnos vitamina B12 je 2,5 mikrograma.

Ta vitamin je pretežno v živilih živalskega izvora, zato je pri vegetarijancih in veganih tveganje za pomanjkanje vitamina B12 večje.

Vitamin B12 v našem prehranskem dopolnilu izvira iz simbioze med specifično bakterijo in glivo šitake. Bakterije, ki lahko sintetizirajo vitamin B12, vnesejo v prst za gojenje gob šitake. Na tak način se gobe šitake med rastjo naravno obogatijo z vitaminom B12. Ta proces zagotavlja rastlinski vir vitamina B12 v obliki mešanice hidrokobalamina, metilkobalamina in adenozilkobalamina.

Zaradi spoštovanja okolja in vašega zdravja v proizvodnem procesu ne dodajamo nobenih aditivov, kot topila so uporabljena 100 % rastlinska, t.i. »zelena« topila.

Naloge vitamina B12

Vitamin B12 ima nujno vlogo v krvnem, živčnem in imunskem sistemu.

Kri je živo tkivo, ki ima pomembno vlogo v delovanju našega telesa. V krvi so trije tipi celic: rdeče krvne celice, ploščate krvne celice in bele krvne celice. Naloga rdečih krvnih celic v krvi je transport kisika iz pljuč v vse organe in tkiva. Vitamin B12 pripomore k normalni tvorbi rdečih krvničk in tako pomaga zmanjšati utrujenost.

V živčnem sistemu vitamin B12 sodeluje pri tvorbi mielina, zaščitne ovojnice nevronov. Mielinska ovojnica, ki jo sestavljajo proteini in lipidi, omogoča prenos živčnih impulzov med različnimi nevroni. Vitamin B12 pripomore torej k normalnemu delovanju živčnega sistema.

Naloga imunskega sistema je obramba pred zunanjimi škodljivimi organizmi, kot so virusi in bakterije. Je naša prva telesna obramba. Vitamin B12 je kofaktor v številnih encimskih reakcija in sodeluje v pravilnem delovanju imunskega sistema.

AKTIVNA UČINKOVINA: Vitamin B12 iz BIO gob šitake

REZULTATI

Vitamin B12 pripomore k:

  • normalni tvorbi rdečih krvnih celic,
  • zmanjšanju utrujenosti,
  • normalnemu delovanju imunskega sistema,
  • normalnemu delovanju živčnega sistema.

UPORABA

Vzemite 1 stisnjenko na dan, s kozarcem vode. Stisnjenke jemljite 30 dni.

Hranilna vrednost za priporočen dnevni odmerek (1 stisnjenka):

Vitamin B12 ………………………………….. 25 μg/1000 % PDV*

Iz ekstrakta BIO gob šitake  ……….… 26,25 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos

Sestavine: stabilizator (BIO akacijev gumi); ekstrakt BIO riža Oryza sativa; ekstrakt BIO gob šitake Lenintula edodes (pri čemer vitamin B12).

S certifikatom ECOCERT FR-BIO-01.

Biološka pridelava iz EU/izven EU

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom.  Ni priporočljivo za nosečnice, doječe matere in otroke – brez poprejšnjega posveta z zdravstvenim delavcem.

Hranite na suhem, temnem in hladnem mestu.

Neto teža: 15 g

Primerno za vegetarijance in vegane.

Proizvedeno v Franciji.