VAREN NAKUP

Varen nakup

NAČINI PLAČILA

kartica, predračun, po povzetju

BREZPLAČNA DOSTAVA

ob nakupu nad 50€

Nega telesa

Suha koža: vzroki in nastanek

Pregled znakov suhe kože

Suhi koži primanjkuje lipidov in vlage. Zaradi pomanjkanja maščob in vlage postane koža groba, krhka, luščeča in celo razpokana. Lahko se pojavi občutek zategnjene kože in srbenje. NA splošno lahko suha koža prizadene kateri koli del telesa, še posebej pogosto so prizadeti predeli, kjer je malo žlez lojnic. Sem sodijo na primer roke, stopala, podlakti in spodnji deli nog.

Suha koža: značilnosti in simptomi

Za suho kožo je značilno, da je manj elastična, groba in nagnjena k nastanku gub. Ko postaja koža vedno bolj suha, se lahko pojavijo tudi rdečine in razpokana koža.

Značilnosti kožne slike pri blago suhi koži: pojavlja se občutek zategnjene kože, koža je brez žara in rahlo luščeča se. Z napredovanjem suhosti kože postaja koža hrapava in krhka ter vedno bolj luščeča se. Zelo suha koža je pogosto razpokana, spremljata jo močan občutek vlečenja kože in srbenje.

Suha koža: vzroki in nastanek

Vzroki za suho kožo so lahko različni. Poleg dedne zasnove in staranja (z leti se vsebnost vlage v koži naravno znižuje) lahko na nastanek suhe kože vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so vreme, prehrana, stres, jemanje zdravil in določene navade glede nege. Pogosto dedno pogojeno nagnjenje k suhi koži stanje poslabša določen življenjski slog ali neustrezne navade glede nege kože.

Poleg kožnih obolenj obstajajo številne druge bolezni, povezane s suho kožo. Sladkorna bolezen je primer, pri kateri lahko postane koža vse bolj suha. Vzroki za to so presnovne težave, ki jih lahko pripišemo bolezni.

Pogosto umivanje izsušuje kožo

Čezmeren stik z vodo in milom ali specialnimi čistilnimi sredstvi prav tako vpliva na kožo: že pogosto kopanje v vroči vodi odvzame koži dragocene lipide in posledično je kožna pregrada vedno bolj poškodovana.

Močno poškodovana je tudi koža ljudi, ki poklicno delajo v vlažnem okolju ali si morajo roke večkrat dnevno umivati: agresivna čistilna sredstva, pa tudi dolgotrajna uporaba zaščitnih rokavic poškodujejo kožno pregrado, da lahko vlaga lažje uhaja: roke so izsušene, postanejo razpokane, dolgoročno se lahko pojavijo celo ekcemi.

Da bi se vsemu temu izognili, je priporočljiva uporaba specialnih izdelkov za medicinsko nego kože, kakršni sta kremni peni ALLPRESAN derma med INTENZIVNA NEGA za zelo suhe, obremenjene roke. Suho kožo rok intenzivno oskrbita z lipidi in vlago. Popravita poškodovano kožno pregrado in spodbujata koži lastno regeneracijo.

Pravilna nega suhe kože

Suha koža potrebuje več pozornosti kot »normalna« koža. Ustrezni negovalni izdelki suho kožo oskrbijo z lipidi in vlago ter poskrbijo za občutno bolj gladko kožo in dober občutek na koži. Za vnovično vzpostavitev in ohranjanje naravnih kožnih funkcij je izjemnega pomena vsakokratnemu stanju kože prilagojena nega. Odločilno je, da zviša vsebnost vlage in lipidov v koži, pa ne le to: popraviti mora kožno pregrado in s tem ponovno vzpostaviti naravne zaščitne funkcije kože.

Za ohranjanje voljne in negovane kože ter preprečevanje suhe kože pomagajo naslednji dopolnilni ukrepi:

  • Pozorna nega kože: prhajte se z mlačno vodo in uporabljajte blage, vlažilne negovalne izdelke, ki kožo povratno mastijo in so po možnosti brez dišav. Izogibajte se dražečim snovem in uporabljajte izdelke, ki ne vsebujejo alkohola.
  • Prehranjujte se pestro, uživajte vitamine. Vaši koži pomagate tudi tako, da pijete dovolj tekočine.
  • Zaščitite svojo kožo pred mrazom! V hladnem delu leta nosite rokavice, obraz pa si zaščitite z mastno kremo.
  • Zaščitite svojo kožo pred soncem: uporabljajte izdelke za zaščito pred soncem s čim višjim zaščitnim faktorjem.
Primerni izdelki za nego telesa

Kremne pene Allpresan derma med so specialno prilagojene potrebam občutljive, suhe kože. Kombinacija izbranih sestavin in prijetnega nanašanja kremne pene zviša učinkovitost te medicinske nege kože: recepture so natančno prilagojene potrebam suhe in občutljive kože, kožo intenzivno oskrbijo z lipidi in vlago. Hkrati pa prijetno nanašanje in hitra vpojnost kremne pene v kožo zviša pripravljenost za vsakodnevno nego kože.

Prikaz vseh 9 rezultatov

Razvrsti po: