Nega kože po depilaciji z voskom | Top Medicus

Izkoristite brezplačno poštnino ob nakupu nad 50€.

Nega kože po depilaciji z voskom

Kako negovati kožo po depilaciji z voskom?

Po depilaciji z voskom je lahko vaša koža mehka in gladka, lahko pa je tudi pordela in nagnjena k iritacijam. Za zmanjšanje otekline, pordele kože in iritacij, ki se lahko pojavijo takoj po depilaciji z voskom, na kožo ne dajajte/nanašajte ničesar, kar bi lahko poslabšajo draženje. Prava vrsta oblačil, primerni losjon in izdelki za umivanje, hladni obkladki – vse to vam lahko pomaga, da se boste počutili bolje  v prvih urah po depilaciji z voskom.

1. Korak

V salonu se s svojo kozmetičarko posvetujte, kakšen tip losjona vam priporoča takoj po depilaciji z voskom. Večina salonov uporabi takoj po depilaciji losjon, ki lahko pomaga ublažiti in pomiriti kožo. Uporabite vlažilni losjon (emulzija olje v vodi), kakršen je ALLERGIKA Hydrolotio Sensitive. Vsebuje 10 % glicerina, ki kožo izvrstno navlaži, in 2 % polidokanola, ki deluje kot lokalni anestetik in zmanjša bolečino ali pekoč občutek. Losjon deluje hladilno ter pomiri pordelo in vzdraženo kožo. Dobite ga v lekarni. Je dermatološko in klinično preizkušen. Ne vsebuje pa barvil, konzervansov in dišav ter je brez uree, mentola in alkohola.

2. Korak

Prvih 24 ur po depilaciji z voskom se izogibajte umivanju depiliranega predela z agresivnimi mili ali s kremami, ki spodbujajo luščenje kože. Ti izdelki lahko dražijo kožo in vam celo povzročijo bolečine. Umivajte se preprosto s hladno prho, ki bo pomirila in ublažila kožo in je ne bo dražila. Luščenje kože s pilingi lahko povzroči, da bo pravkar depilirana koža pordela ali celo zakrvavela.

3. Korak

Uporabite hladne obkladke na predelih, ki so bili depilirani, če so vroči na otip ali boleči. Preprosto zvijte brisačo in jo navlažite s kolikor je mogoče mrzlo vodo. Brisačo ožmite in jo pritisnite na pravkar depiliran predel, da takoj olajšate težavo in zmanjšate oteklino.

4. Korak

Čim bolj se izogibajte dotikanju sveže depiliranega predela. S tem, ko bi radi občutili razliko na otip, lahko na depiliran predel prenesete bakterije z rok na občutljivo kožo, ki je v tem času zelo dovzetna za okužbe. Preden se dotikate depiliranega predela, počakajte 24 ur in prepričajte se, da so vaše roke čiste.

5. Korak

Nosite ohlapno spodnje perilo in oblačila, ki so okrog depiliranega predela. Tesna oblačila skrčijo predel in povzročajo potenje. Drgnjenje tesnih oblačil lahko draži občutljivo kožo, znoj pa ustvarja idealno hranilno podlago za klice.

Nasvet:
Ne pozabite obleči ohlapnih oblačil, ko greste v salon na depilacijo z voskom.

Povezani izdelki: