Zdravi & gibljivi sklepi KOLAGEN FLEX, 240 g

Prehransko dopolnilo s hidrolizatom kolagena, z ekstraktom vražjega kremplja in z vitaminom C. S sladili.

5 g biopeptidov kolagena/dan.

KOLAGEN FLEX  pomaga ohranjati zdrave in gibljive sklepe, saj vsebuje vitamin C, ki pripomore k normalni tvorbi kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti.

KOLAGEN FLEX je prehransko dopolnilo, ki vsebuje biopeptide kolagena. Kolagen je najpomembnejši protein v strukturi hrustanca in omogoča optimalno delovanje vseh sklepov. Za ljudi s togimi in slabše gibljivimi sklepi. Vsebuje FORTIGEL kolagen, ekstrakt vražjega kremplja in vitamin C.

FORTIGEL kolagen kolagenski biopeptid s specifično molekulsko maso in zaporedjem aminokislin.

40

Opis

Kaj je kolagen?

Kolagen je protein, ki ga najdemo v vseh strukturah v telesu, kot so kite, koža in mišice. Kolagen omogoča elastičnost tkiv. Obstaja 23 tipov kolagena, a v človeškem telesu so najbolj zastopani tipi 1, 2 in 3 in te tri tipe tudi največkrat srečamo v prehranskih dopolnilih.

Kakšna je razlika med temi 3 tipi kolagena?

 • Kolagen tipa 1 je v koži, kitah itd.
 • Kolagen tipa 2 je v hrustancu.
 • Kolagen tipa 3 je v stenah krvnih žil.

Zakaj je KOLAGEN FLEX tako učinkovit? 

Po 25. Letu in ob intenzivni telesni dejavnosti se tvorba kolagena zmanjša. Do 60. Leta telo izgubi približno tretjino kolagena. Ker je kolagen tipa 2 glavna sestavina našega hrustanca, to zmanjšanje tvorbe kolagena vpliva na strukturo hrustanca. Zato moramo kolagen uživati v obliki prehranskega dopolnila. Kolagen Flex vaše telo skrbi s 5 g kolagena dnevno.Poleg tega imajo biopeptide kolagena v Kolagen Flexuizjemno visoko biorazpoložljivost. Biorazpoložljivost pomeni, kako hitro telo absorbira snov. Višja, kot je biorazpoložljivost, učinkovitejše je prehransko dopolnilo.

Kolagen Flex vsebuje tudi ekstrakt vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens), ki je znan po tem, da pripomore k ohranjanju zdravih in gibljivih sklepov. Poleg tega vsebuje še vitamin C, ki je nujen za sintezo kolagena.

Znanstvena študija je pokazala učinkovitost Kolagena Flex: 5 g na dan, 12 tednov.

REZULTATI: 

 • Pripomore k ohranjanju zdravih in gibljivih sklepov..
 • Zaščita celic pred oksidativnim stresom.
 • Pripomore k normalni tvorbi kolagena.

AKTIVNE UČINKOVINE:

 • HIDROLIZAT KOLAGENA
 • VITAMIN C pripomore k normalni tvorbi kolagena za normalno delovanje hrustanca, kosti, krvnih žil, dlesni, kože in zob; normalnemu delovanju živčnega sistema in normalnim psihičnim funkcijam, normalnemu delovanju imunskega sistema; zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti; pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej; pripomore k normalnemu energijskemu metabolizmu; pripomore k zaščiti celic pred oksidativnim stresom, poveča absorpcijo železa in k regeneraciji reducirane oblike vitamina E.
 • VRAŽJI KREMPELJ 

Z okusom citrusov.

Za koga?

 • Za vse, ki imate bolečine v kolenih, povezane s telesno dejavnostjo.
 • Za vse, ki vas bolijo sklepi in če so vaši sklepi togi.
 • Za vse, ki se manj gibljete.
 • Za tiste, ki jemljete zdravila proti bolečinam v sklepih.
 • Za tiste, ki želite olajšati bolečine med počitkom ali med gibanjem in telesno dejavnostjo.

JEMANJE: 1 zvrhano merico praška (8 g) prelijte s 150 ml vode in dobro premešajte, da se povsem raztopi. Napitek si pripravite 1-krat na dan, najbolje zjutraj.

Hranilna vrednost za priporočen dnevni odmerek (8 g):

     Biopeptidi kolagena ………………………………………. 5 g

     Ekstrakt vražjega kremplja ..…………………….. 117 mg

     Vitamin C ……………………………… 80 mg / 100 % PDV*

*PDV = priporočen dnevni vnos

Sestavine: Hidrolizat kolagena; maltodekstrin; naravne arome; koncentriran pomarančni sok v prahu; sredstvi za kislost: citronska kislina, jabolčna kislina; ekstrakt korenine vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens); L-askorbinska kislina (vitamin C); sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid [nano]; barvilo: beta karoten: sok rdeče pese v prahu; sladili: sukraloza, kalijev acesulfam.

Prehransko dopolnilo s hidrolizatom kolagena, z ekstraktom vražjega kremplja in z vitaminom C. S sladili.

Hranite na otrokom nedosegljivem mestu. Ne prekoračite priporočenega odmerka. Hranite na hladnem, suhem in temnem mestu , v originalni embalaži. Prehransko dopolnilo uporabljajte kot del zdrave, uravnotežene in raznolike prehrane. Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga. Ni primerno za nosečnice, doječe matere in otroke, mlajše od 12 let.

Neto teža: 240 g

Proizvaja: Biocyte, Francija