KOLAGEN FLEX, 240 g

Prehransko dopolnilo s FORTIGEL kolagenom, z ekstraktom vražjega kremplja in z vitaminom C. S sladili.

5 g biopeptidov kolagena/dan.

KOLAGEN FLEX  vsebuje vitamin C, ki pripomore k normalni tvorbi kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti.

40

Opis

KOLAGEN FLEX je prehransko dopolnilo, ki vsebuje biopeptide kolagena. Kolagen je najpomembnejši protein v strukturi hrustanca in omogoča optimalno delovanje vseh sklepov.  Vsebuje FORTIGEL kolagen, ekstrakt vražjega kremplja in vitamin C.

FORTIGEL kolagen je kolagenski biopeptid s specifično molekulsko maso in zaporedjem aminokislin.

Kaj je kolagen?

Kolagen je protein, ki ga najdemo v vseh strukturah v telesu, kot so kite, koža in mišice. Kolagen omogoča elastičnost tkiv. Obstaja 23 tipov kolagena, a v človeškem telesu so najbolj zastopani tipi 1, 2 in 3 in te tri tipe tudi največkrat srečamo v prehranskih dopolnilih.

Kakšna je razlika med temi 3 tipi kolagena?

  • Kolagen tipa 1 je v koži, kitah itd.
  • Kolagen tipa 2 je v hrustancu.
  • Kolagen tipa 3 je v stenah krvnih žil.

Zakaj je KOLAGEN FLEX tako učinkovit? 

Po 25. letu in ob intenzivni telesni dejavnosti se tvorba kolagena zmanjša. Do 60. leta telo izgubi približno tretjino kolagena. Ker je kolagen tipa 2 glavna sestavina našega hrustanca, to zmanjšanje tvorbe kolagena vpliva na strukturo hrustanca. Kolagen Flex vaše telo skrbi s 5 g kolagena dnevno. Poleg tega imajo biopeptidi kolagena v Kolagen Flexu izjemno visoko biorazpoložljivost. Biorazpoložljivost pomeni, kako hitro telo absorbira snov. Višja, kot je biorazpoložljivost, učinkovitejše je prehransko dopolnilo.

Kolagen Flex vsebuje tudi ekstrakt vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens). Poleg tega vsebuje vitamin C, ki je nujen za sintezo kolagena.

Znanstvena študija je pokazala učinkovitost Kolagena Flex: 5 g na dan, 12 tednov.

REZULTATI: 

  • Zaščita celic pred oksidativnim stresom.
  • Pripomore k normalni tvorbi kolagena.

AKTIVNE UČINKOVINE:

  • HIDROLIZAT KOLAGENA
  • VITAMIN C pripomore k normalni tvorbi kolagena za normalno delovanje hrustanca, kosti, krvnih žil, dlesni, kože in zob; normalnemu delovanju živčnega sistema in normalnim psihičnim funkcijam, normalnemu delovanju imunskega sistema; zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, pripomore k normalnemu energijskemu metabolizmu in k zaščiti celic pred oksidativnim stresom, poveča absorpcijo železa in pripomore k regeneraciji reducirane oblike vitamina E.
  • VRAŽJI KREMPELJ 

Z okusom citrusov.

JEMANJE: 1 zvrhano merico praška (8 g) prelijte s 150 ml vode in dobro premešajte, da se povsem raztopi. Napitek si pripravite 1-krat na dan, najbolje zjutraj.

Hranilna vrednost za priporočen dnevni odmerek (8 g):

     Biopeptidi kolagena ………………….. 5 g

     Ekstrakt vražjega kremplja ..…… 117 mg

     Vitamin C ……………………………… 80 mg / 100 % PDV*

*PDV = priporočen dnevni vnos

Sestavine: Hidrolizat kolagena; maltodekstrin; naravne arome; koncentriran pomarančni sok v prahu; sredstvi za kislost: citronska kislina, jabolčna kislina; ekstrakt korenine vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens); L-askorbinska kislina (vitamin C); sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid [nano]; barvilo: beta karoten: sok rdeče pese v prahu; sladili: sukraloza, kalijev acesulfam.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Hranite na hladnem, suhem in temnem mestu, v originalni embalaži. Ni primerno za nosečnice, doječe matere in otroke, mlajše od 12 let.

Neto teža: 240 g

Proizvaja: Biocyte, Francija